cover-657ad849d29c5.jpg

15 +1 προτάσεις για τα γιορτινά σας τραπέζια

Επιλέξαμε τα κρασιά των γιορτών και σας τα παρουσιάζουμε

Τα γιορτινά τραπέζια είναι πολύ κοντά και αν σου φαίνεται δύσκολη η επιλογή των κρασιών που θα συνοδεύσει αρμονικά το χριστουγεννιάτικο γεύμα της οικογένειας ή το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με φίλους, εδώ θα βρεις μια λίστα με λευκά, κόκκινα, ροζέ και αφρώδη κρασιά για κάθε περίσταση.

Λευκά κρασιά 

Κυδωνίτσα Τσιμπίδη

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο κρασί και επιμένουμε να το προτείνουμε γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό και βραβευμένο λευκό που με τα πλούσια αρώματά του θα αναδείξει τις μεσογειακές γεύσεις στο τραπέζι σου και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Άγιος Χρόνος Κτήμα Αβαντίς

Το Viognier είναι μια από τις πιο σπάνιες και εξωτικές ποικιλίες του πλανήτη, που απ' ότι φαίνεται στην Ελλάδα βρήκε ένα φιλόξενο περιβάλλον και το κτήμα Αβαντίς είναι ένα από αυτά. Το Άγιος Χρόνος αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της ποικιλίας και θα το συνδυάζαμε με χαμηλής έντασης πιάτα ώστε να αναδειχθεί το ταπεραμέντο του κρασιού.

Λύχνος Ντουράκη Βιδιανό

Βιολογικό κρασί από την Κρήτη, για τους λάτρεις των bio αλλά και Ελληνικών ποικιλιών όπως το Βιδιανό που αποτελούν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε γνώστη οινόφιλο. Οι γιορτές είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα του παρέα με καλή συντροφιά.

Ροζέ κρασιά

L' esprit Du lac Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ακόμη ένα κρασί που αγαπάμε να προτείνουμε, το L'esprit Du Lac είναι από εκείνα τα ροζέ που άπαξ και δοκιμάσεις δύσκολα ξεκολλάς. Κι επειδή αυτό το Ξινόμαυρο είναι δροσιστικό και εξαιρετικά φινετσάτο, εδώ θα βρεις τη magnum φιάλη για απόλαυση χωρίς τέλος. Θα το βρεις και σε magnum φιάλη, σε χάρτινη κασετίνα ειδικά για τις γιορτές και τα καλέσματα σε γιορτινά τραπέζια.

Lenga Pink Κτήμα Αβαντίς

Ένα σχεδόν αισθησιακό χαρμάνι της Μαυροκουντούρας και του αρωματικού Gewurztraminer. Κι αν έχεις πολλές άγνωστες λέξεις, η Μαυροκουντούρα είναι μία παραλλαγή (κλώνος) της αιγαιοπελαγίτικης ποικιλίας Μανδηλαριά, με πιο βελούδινες τανίνες. Αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό φρούτων και άνθεων, ξηρότητας και ανεπαίσθητης γλυκύτητας που θα σας συντροφέψει στα πιο όμορφα τραπέζια σας. 

Novus Νασιάκου Acquarella

Μία νέα εκδοχή του Mοσχοφίλερου, με όλα τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής Μαντινείας, σε ροζέ οινοποίηση. Αρωματικό, φρέσκο, γεμάτο νεύρο και με έντονη επίγευση, είναι από τις καλύτερες επιλογές για ροζέ. 

Πάνθηρ Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Ένα νόστιμο κρασί με φρουτένια φινέτσα, από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς, γνωστή από την Κυδωνίτσα της, που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό σου τραπέζι. Ο Πάνθηρας άλλωστε έχει συνδυαστεί με τον θεό Διόνυσο και ο θεός Διόνυσος με το κρασί και το γλέντι!

Ερυθρά κρασιά

Syrah Κτήμα Αβαντίς

Αν θες να συνοδεύσεις μια αξέχαστη κρεατοφαγία, τότε βρήκες το κρασί που χρειάζεσαι. Ένα κρασί-σχολή στο ελληνικό Syrah, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα. Για τους λάτρεις του ερυθρού κρασιού αποτελεί Νο1 επιλογή! Εδώ θα το βρεις και στη magnum έκδοση σε ξύλινο κουτί για ατελείωτη απόλαυση. 

Ράμνιστα Κυρ Γιάννη

Εξαιρετικό Ξινόμαυρο από το Κτήμα Κυρ Γιάννη στη Νάουσσα, γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που επίσης μπορεί να συνοδεύσει διάφορα κρέατα στη σχάρα. 

Apocalypsis Κτήμα Μπαραφάκα

Το Κτήμα Μπαραφάκα συνεχώς πειραματίζεται και δημιουργεί κρασιά διαμάντια! Ένα πολύ ευχάριστο Αγιωργίτικο, με έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, που πίνεται πολύ ευχάριστα τώρα αλλά και έπειτα από παλαίωση 5 ετών.

Epops Merlot Κτήμα Χατζηγεωργίου

Μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ερυθρών κρασιών είναι αυτή του Merlot και όχι άδικα. Ο Βασίλης Χατζηγεωργίου αξιοποίησε τον οικογενειακό αμπελώνα που δημιούργησε ο παππούς του και ένα από τα τρία κρασιά που παράγει είναι αυτό το απολαυστικότατο Merlot με το μπόλικο φρούτο και τις καλοδουλεμένες τανίνες.

Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη

Ένα θαυμάσιο ερυθρό κρασί με βάση το Syrah, που συμπληρώνεται με Merlot και Ξινόμαυρο. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, και κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις. «Τα καλά κρασιά φτιάχνονται στο οινοποιείο και τα μεγάλα στο αμπέλι», σημειώνει ο Στέλιος Μπουτάρης και θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Αφρώδη Κρασιά

Pommery Champagne Brut Royal

Γιορτές χωρίς φυσαλίδες δεν είναι γιορτές! Η γεμάτη ζωντάνια, κομψότητα και φρεσκάδα, με κρεμώδη υφή αλλά και με εκπληκτική πολυπλόκοτητα, Pommery Brut Royal, θα κάνει ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα στα τραπέζια των Χριστουγέννων.

Αν είσαι λάτρης των ροζέ δοκίμασε ή ζήτησε από τους καλεσμένους να φέρουν την Pommery Brut Royal Rose. Τo Chardonnay, το Pinot Noir και το Pinot Meunier έχουν συνδυαστεί αριστοτεχνικά χαρίζοντας μας ένα κρασί που θα δώσει αξία στο τραπέζι απογειώνοντας οποιοδήποτε εκλεκτό έδεσμα.

Απολαύστε Υπεύθυνα

Από το Blog

posts-41-6630c9a2c795c.png

Το Top10 κρασιών για φέτος το Πάσχα!

και φέτος οι προτάσεις μας είναι από τον Ελληνικό αμπελώνα

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon