luca-fortunato-crj0qow2taa-unsplash-65f96026b2d31.jpg

Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Τι θα πιούμε;

Με επίκεντρο τον λαοφιλή μπακαλιάρο και φέτος, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου και ενώ ξέρουμε τι θα φάμε, ας δούμε μερικά λευκά κρασιά με οξύτητα, που ξεχώρισε η ομάδα μας για να τον συνοδεύσουμε!

San Gerasimo Ορεάλιος Γη - Ρομπόλα

Η Ζώνη Ρομπόλας, ημιορεινή και με μεγάλες κλίσεις -μια που βρίσκεται στις πλαγιές του Αίνου- διαθέτει ασβεστολιθικά, χαλικώδη και άγονα εδάφη.Το κλίμα της χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα βροχόπτωσης το χειμώνα και άνυδρες, ξηρές καλοκαιρινές μέρες που όμως αντισταθμίζονται από εξαιρετικά δροσερές νύχτες, ένα φαινόμενο που οφείλεται στη θαλάσσια αύρα που σκαρφαλώνει μέσα από τους αμπελώνες προς την κορυφή του Αίνου.Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλλιέργειας, η Ρομπόλα καταφέρνει να αναπτυχθεί και να δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το San Gerasimo είναι μία πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τα χαρίσματα αλλά και τις δυνατότητες της Ρομπόλας, μιας ποικιλίας που ξεχωρίζει για την ζωντάνια της, το λεμονάτο προφίλ της αλλά και την δυνατότητα να εξελίσσεται για μερικά χρόνια στην φιάλη.

Ασύρτικο Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη

Το Ασύρτικο είναι μια από τις πιο σημαντικές και ανθεκτικές ποικιλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου! Καλλιεργείται με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας κρασιά διαφορετικού στυλ. Ποικιλία κόσμημα για τον αμπελώνα Τσιμπίδη, αναδεικνύει την ευγένειά της μέσα από την αντιξοότητα του terroir. Βγάζει έναν πιο εξωστρεφή λεμονάτο αλλά και απαλά ανθικό χαρακτήρα από αντίστοιχα Ασύρτικα που προέρχονται από τη Σαντορίνη για παράδειγμα, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και τις γήινες νότες της ποικιλίας. 

Sauvignon Blanc Κτήμα Αβαντίς

Άλλη μια γευστική κορυφή από το Κτήμα Αβαντίς. Αν το δοκιμάσετε και νομίσετε ότι προέρχεται από κάποια εξωτική χώρα του Νέου Κόσμου, θα είστε απόλυτα δικαιολογημένοι. Είναι χαρακτηριστικό για την εξωτικά φρουτώδη μύτη του και την τραγανή του οξύτητα. Η Sauvignon Blanc είναι Γαλλικής προέλευσης ποικιλία, από τις πιο διαδεδομένες παγκοσμίως, η οποία δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Στη χώρα μας καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σήμερα βρίσκουμε αμπελώνες με Sauvignon σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια. Το αρωματικό προφίλ της που χαρακτηρίζεται από αρώματα άγριων τροπικών φρούτων είναι εκείνο που την κάνει τόσο γοητευτική, σημαντικό ρόλο όμως παίζουν επίσης το ισορροπημένο στόμα της, με τις καλές οξύτητες και το στρογγυλό σώμα.

Λύχνος Οινοποιείο Ντουράκη - Βιδιανό

Συνήθως τα μονοποικιλιακά Βιδιανά έχουν μέτρια οξύτητα και ωχρό λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι. Τα χαρακτηριστικά αρώματα είναι βερίκοκο, ροδάκινο, περγαμόντο, χαμομήλι, άνθη εσπεριδοειδών και μια ελαφριά αίσθηση ορυκτότητας, ιδίως όταν το υψόμετρο ανεβαίνει. Το Βιδιανό έχει και μια ιδιαίτερη, ελαιώδη, υφή που του προσδίδει όγκο και χαρακτήρα. Κατευθυνόμενοι προς τα Σφακιά, στους πρόποδες των Ανατολικών Λευκών Ορέων θα συναντήσουμε το ορεινό χωριό Αλίκαμπος. Το 1988, ο οινολόγος Ανδρέας Ντουράκης άρχισε να καλλιεργεί –εφαρμόζοντας τη βιολογική γεωργία– τα πατρικά του αμπέλια και να οινοποιεί τα κρασιά του. Το Βιδιανό του είναι ένα κρασί-καθρέφτης της ποικιλίας. Με φινέτσα, φρεσκάδα λεμονιού και ωραία τυπική μύτη με άφθονα άνθη και αρωματικά.

Απολαύστε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και μην ξεχνάτε πως αν κατεβάσετε ΤΩΡΑ την εφαρμογή 𝘀𝗶𝗽𝗶𝘁 (Android & iOS), εμείς σας κερνάμε -5€ στην πρώτη σας παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5 🍾🎉🔥 *Ισχύει για την πρώτη παραγγελία και μόνο για αγορές άνω των 20€

 

Από το Blog

posts-41-6630c9a2c795c.png

Το Top10 κρασιών για φέτος το Πάσχα!

και φέτος οι προτάσεις μας είναι από τον Ελληνικό αμπελώνα

posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon