agnieszka-ziomek-ucyx-xn8y1i-unsplash-3-65eaedac0db2f.jpg

Τριήμερο της Καθ. Δευτέρας!

Εσύ τι θα πιεις;

Μπορεί η Άνοιξη τυπικά να ξεκινάει στις 20 Μαρτίου κάθε χρόνο, η Καθαρά Δευτέρα όμως σηματοδοτεί την έναρξη της πιο αισιόδοξης και όμορφης εποχής του έτους. Και αφού φέτος σχεδόν εξισώνονται ημερολογιακά και ο καιρός ήδη έχει ανοιξιάτικη διάθεση, πάμε να το γιορτάσουμε με 8 +1 κορυφαία λευκά, ροζέ κρασιά και ούζα για τα Σαρακοστιανά σας τραπέζια!

Επιλεγμένα λευκά κρασιά από Έλληνες παραγωγούς

ΑΑ Κτήμα Σιγάλα

Α για Αθήρι και Α για Ασύρτικο, αυτό σημαίνουν τα αρχικά του μοναδικού αυτού blend ποικιλιών από το γνωστότερο οινοποιείο της Σαντορίνης. Ένα λευκό αρκετά κομψό και αξιοθαύμαστα ελαφρύ, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκου ροδάκινου, μάγνκο, νότες λευκών λουλουδιών. Ιδανικό με θαλασσινούς μεζέδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη

Ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc, η ποικιλία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από ιδιόκτητους αμπελώνες στο ψυχρό Αμυνταίο, με αρώματα εσπεριδοειδών, φυτικότητα και απίστευτη φρεσκάδα. Γοητευτική, αρωματική και πολύ αξιόπιστη επιλογή που πίνεται ευχάριστα με ψάρια και γενικά θαλασσινά.

Εξήντα εννέα βήματα Κτήμα Μπαραφάκα

To Κτήμα Μπαραφάκα μπαίνει δυναμικά στον χάρτη της μονοποικιλιακής Μαλαγουζιάς με ένα λαχταριστό κρασί στο οποίο αποδίδει σαν όνομα την απόσταση που διανύει κάποιος απ’ άκρη σ’ άκρη του αμπελώνα (69 βήματα) ώστε να αντικρίσει τη μαγική θέα του κάμπου της Νεμέας. Καλοδουλεμένη, φρουτένια και κρυστάλλινη, από την πρώτη κιόλας μυρωδιά καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για μια ποιοτική Μαλαγουζιά.

 

Κυδωνίτσα Τσιμπίδη

Την Κυδωνίτσα θα την έχεις ξαναδεί σε παλιότερα άρθρα μας, γιατί είναι ένα κρασί που αγαπάμε πολύ στο sipit και φαίνεται. Με απίστευτα νόστιμη γεύση, φρεσκάδα και διάρκεια είναι σίγουρα ένα λευκό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Στα ατού του είναι και η πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.

Saint Modesto Κτήμα Μπαραφάκα

Ένα γλυκό ροζέ κρασί, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν και να ακολουθούνται από νότες τριαντάφυλλου και φλούδας εσπεριδοειδών. Με δροσερή οξύτητα και ευχάριστη φραουλένια επίγευση, θα συνοδεύσει ιδανικά τηγανητά ψαράκια και οστρακοειδή.

Ακακίες Κυρ Γιάννη

Ένα ροζέ κρασί που διακρίνεται για την εξαιρετική του φινέτσα και το πλούσιο άρωμά του. Δε μοιάζει με άλλα ροζέ καθώς το χρώμα του παραπέμπει σε ανοιχτό ερυθρό, είναι όμως έντονα αρωματικό, πολύπλοκο και με δροσιστική οξύτητα. Πίνεται και ως απεριτίφ αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με μία ευρεία γκάμα πιάτων.

Αμυγδαλιές Κτήμα Αβαντίς

Την Άνοιξη ανθίζουν οι αμυγδαλιές και το όνομα αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ροζέ από το κτήμα Αβαντίς αποτελεί ένα από τα πιο εκφραστικά, στο είδος του, κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα. Φράουλα, κεράσι και κόκκινα κράνα, “ξεπηδούν” από το ποτήρι, οδηγώντας σε μια έκρηξη φρεσκάδας στο στόμα με την οξύτητα να ισορροπεί την ένταση φρούτου.

A priori Novus Νασσιάκος

Εξαιρετικό λευκό κρασί από την περιοχή της Μαντινείας, περιοχής γνωστής για τα κρασιά της. Το λευκό κρασί από τη Μαντινεία συνήθως παρουσιάζει φρέσκα φρουτώδη αρώματα, ενίοτε με νότες λουλουδιών ή βοτάνων, εξαρτώμενα από την ποικιλία του. Είναι το ίδιο απολαυστικό μόνο του ή συνοδευτικό με φαγητά όπως θαλασσινά και ελαφρά γεύματα.

Ούζο -  το εθνικό μας ποτό

Ούζο Καζανιστό Στουπάκη

 Ένα μοναδικό απόσταγμα από χιώτικο γλυκάνισο! Θα μεταφερθείς σε ένα γευστικό παράδεισο που θα σου μείνει αξέχαστος. Η ευχάριστη και διακριτική γεύση του, το κάνει το ιδανικό ούζο για τους ψαρομεζέδες της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο. Βρες το εδώ στα 200ml και στα 700ml.

Καλή Απόλαυση και μη ξεχνάς! Εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5 🍾🎉🔥 *Ισχύει για την πρώτη παραγγελία και μόνο για αγορές άνω των 20€

Από το Blog

posts-41-6630c9a2c795c.png

Το Top10 κρασιών για φέτος το Πάσχα!

και φέτος οι προτάσεις μας είναι από τον Ελληνικό αμπελώνα

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon