chino-rocha-5-flbrtcvoc-unsplash-655345993a19c.jpg

Fine Drinking στο σπίτι;

Κι όμως γίνεται!

Μα τι είναι το fine drinking τελικά;

Θα το θέσω απλά. Πριν μερικά χρόνια δε σε ενδιέφερε τι gin θα έμπαινε στο ποτήρι σου και σίγουρα δεν έδινες καμία σημασία στο mixer ή το tonic που χρησιμοποιούσε ο bartender όταν σε σέρβιρε. Παλιότερα δε σε ένοιαζε η ποιότητα αλλά η ποσότητα των ποτών σε μια βραδιά και συχνά παραπονιόσουν την επόμενη ημέρα για επικά hangovers. Για πολλούς αυτό έχει πια αλλάξει και η όλη κουλτούρα του fine drinking έχει πλέον φανατικούς οπαδούς. Όσο πιο ποιοτικό είναι το ποτό ή το cocktail σου, τόσο περισσότερο το απολαμβάνεις και τόσο λιγότερα effects έχει στην υγεία σου.

Στα σημερινά bars πρωταγωνιστούν οι καλές πρώτες ύλες που μαζί με άλλα σημαντικά στοιχεία (τεχνικές, ποτήρια, ατμόσφαιρα κλπ) δημιουργούν μια ολοκληρωμένη αισθητικά εμπειρία, το fine drinking!

Fine drinking στο σπίτι

Εννοείται πως γίνεται και δε χρειάζεται να είσαι bartender για να το επιτύχεις! Εδώ θα βρεις χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πραγματικότητα.

1. Αν έχεις αποφασίσει να φτιάξεις cocktails, προμηθεύσου με τα καλύτερα υλικά από τον μανάβη της γειτονιάς δηλαδή φρέσκο δυόσμο, λεμόνια, πορτοκάλια και lime. Μην ξεχνάς ότι καλό είναι να υιοθετούμε τη zero waste τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στα bars, και στο σπίτι, αξιοποιώντας ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας.

2. Επίλεξε tonic & mixers που θα δώσουν αυτό το κάτι extra στο ήδη ποιοτικό ποτό ή cocktail σου. Εδώ θα βρεις τα καλύτερα στην αγορά, αναλυτικά, και με συνδυασμούς που τα σπάνε!

3. Για cocktails που θα κάνουν τη διαφορά θα χρειαστείς επίσης πουρέδες, σιρόπια και ιδιαίτερα bitters. Αν δεν είσαι ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να τα φτιάχνει όλα μόνος στο σπίτι, στο sipit θα βρεις τα απαραίτητα για να τελειοποιήσεις τα ποτά σου. Θα τα βρεις όλα εδώ

4. Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία fine drinking χρειάζεσαι την κατάλληλη ατμόσφαιρα, όμορφα ποτήρια, καλή μουσική στο background, τη σωστή παρέα και διάθεση για slow drinking. Όπως ανέφερα και στην αρχή, σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

5. Κεφάλαιο κρασί. Το κρασί είναι μια κατηγορία από μόνο του και επειδή ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, καλό είναι να σαν οικοδεσπότης να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στα ποτήρια σερβιρίσματος, τις καράφες και τα αξεσουάρ (ανοιχτήρι, σαμπανιέρα), λεπτομέρειες που μπορούν να αναδείξουν καλύτερα κάποιες ιδιότητες του κρασιού. Κάθε τύπος κρασιού σερβίρεται σε διαφορετικό ποτήρι, απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ανεξαρτήτως τύπου,  το ποτήρι πρέπει να είναι κολονάτο, για να μπορούμε να το κρατάμε χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία του. Βρες ποτήρια και καράφες εδώ

6. Ήξερες ότι προσθέτοντας μερικές σταγόνες κρύου νερού "ανοίγει" ένα whiskey, αποκαλύπτοντας τα ξεχωριστά αρώματα και τις περίπλοκες γεύσεις του; Προσοχή, μη χρησιμοποιήσεις ανθρακούχο νερό, αλλά όσο το δυνατόν πιο καλά φιλτραρισμένο. Το ίδιο ισχύει για το cognac και το ρούμι, καθώς συνήθως διαθέτουν πιο υψηλό αλκοολικό βαθμό από άλλα αποστάγματα.

7. Το τσίπουρο έχει διανύσει μεγάλο δρόμο τα τελευταία χρόνια, από τα καφενεία της γειτονιάς βρέθηκε στα καλύτερα bars και ως Έλληνες πολλοί το τιμάμε στα τραπέζια μας, ξέρουμε όμως πώς πίνεται πραγματικά; Οι ειδικοί συστήνουν μόνο εμφιαλωμένο τσίπουρο και μας συμβουλεύουν όχι θερμοκρασία χαμηλότερη των 15 βαθμών Κελσίου, ώστε να βγάλει τα αρώματά του. Βρες τσίπουρα εδώ

8. Αφήσαμε τελευταίο τον πάγο και αν το μυαλό σου πήγε στο βενζινάδικο της γειτονιάς, δυστυχώς δεν μπορείς να μιλάς για fine drinking. Ο πάγος είναι καθοριστικός παράγοντας στην όλη εμπειρία ενός ποιοτικού ποτού και δεν μπορείς να τον αμελήσεις. Επίλεξε υψηλής ποιότητας πάγο, χωρίς οσμές και άστον να λιώσει αργά, διατηρώντας το ποτό σου στην ιδανική θερμοκρασία με το λιγότερο δυνατό νέρωμα. Βρες τον καλύτερο πάγο Ice Up εδώ

Και μη ξεχνάς! Εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5 🍾🎉🔥 *Ισχύει για την πρώτη παραγγελία και μόνο για αγορές άνω των 20€

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon