threeeee-65520c6165b5e.webp

In the Mix(ers)

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα tonic & mixers!

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα Mixers για το ποτό σου;

Οι περισσότεροι θυμόμαστε τις εποχές που πηγαίναμε στα bar, ζητούσαμε μια βότκα λεμόνι ή ένα ρούμι κόλα και δεν είχαμε ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον bartender. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, το fine drinking εμφανίστηκε στα ποτήρια μας και τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ποτό μας.

Σε αυτή την αλλαγή εννοείται ότι συνέβαλαν τα Mixers που έχουν έναν μαγικό τρόπο να απογειώνουν τα cocktails μας και τα απλά ποτά. Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικά; Σκέψου το πιο απλό, χωρίς αυτά δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για το πολυσυζητημένο Gin & Tonic, η Paloma δε θα είχε το ιδιαίτερο ροζ χρώμα της και δε θα υπήρχε τέτοια πλειάδα επιλογών σε cocktail.

Τα Brands που πρέπει να γνωρίζεις

Three Cents Artisanal Beverages

Εμπνευσμένα από bartenders προς bartenders, όπως λένε και οι ίδιοι, η ομάδα πίσω από τα Three Cents μοιραζόταν από πριν το ίδιο πάθος για τις φυσαλίδες, κάτι που έκανε την ενασχόλησή τους με τα premium beverages μονόδρομο. Η πρώτη εμφιάλωση έγινε στην περίφημη pink grapefruit soda και η εταιρεία άρχισε να βγάζει τον ένα κωδικό μετά τον άλλο.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν από τα Three Cents: Pink Grapefruit Soda, Mandarin & Bergamot Soda, Cherry Soda, Sparkling Lemonade, Ginger Beer, Tonic Water, Dry Tonic, Aegean Tonic, Lemon Tonic, Two Cents Plain, αλλά και Pink Grapefruit Soda Zero Sugar, Mandarin & Bergamot Soda Zero Sugar, Cherry Soda Zero Sugar, Tonic Water Zero Sugar και Pineapple Soda. Πριν εμφανιστεί η Pink Grapefruit Soda της Three Cents στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα Paloma (22 Μαίου) δεν ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα στη χώρα μας, πλέον γιορτάζεται όμως με τιμές.

Η Three Cents δεν έφτιαξε μία ακόμη σόδα, αλλά μια σόδα με χυμό ροζ γκρέιπφρουτ, κάνοντας πολλούς από τότε να μιμηθούν τη συνταγή, ούτε ένα απλό τόνικ, αλλά ένα προϊόν με αρώματα βασιλικού, αγγουριού, εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Στην ουσία η Three Cents συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση μιας ειδικής κατηγορίας αναψυκτικών για την οποία μπορούμε και γράφουμε σήμερα, αυτή των mixers.

Fever Tree

Όλα ξεκίνησαν το 2003 με την ιδέα ότι, αν τα ¾ του ποτού μας είναι το mixer, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο. Οι συνιδρυτές των Fever Tree, Charles και Tim, που εργάζονταν σε διαφορετικά τμήματα της επιχείρησης, είχαν εντοπίσει και οι δύο ότι τα premium αλκοολούχα ποτά αυξάνονταν γρήγορα, τροφοδοτούμενοι από την αυξανόμενη επίγνωση των καταναλωτών για την προέλευση του τι έτρωγαν και έπιναν. Ωστόσο, αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα premium τρόφιμα και ποτά φαινόταν να παραμελεί τα mixers, ένα κρίσιμο στοιχείο της βιομηχανίας ποτών που παρέμενε σταθερό. Και στους δύο φαινόταν εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι πλήρωναν πολλά χρήματα για ένα premium ποτό, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συνδυάσουν με ένα mixer κακής ποιότητας.

Τα Fever Tree χρησιμοποιούν τα καλύτερα φυσικά συστατικά από όλο τον κόσμο, χωρίς τεχνητά αρώματα ή γλυκαντικά για να δημιουργήσουν mixers που έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τα καλύτερα αποστάγματα του κόσμου. Στο sipit θα βρεις το Mediterranean Tonic, Ginger Beer και Ginger Ale. "Χρησιμοποιούμε λιγότερη κινίνη στο Mediterranean Tonic μας, το οποίο, με την προσθήκη δεντρολίβανου και λεμονοθύμαρου, παράγει ένα πολύ πιο ελαφρύ, πιο αρωματικό τονωτικό" λέει η εταιρία.

Schweppes 

Πάνω από δύο αιώνες δεξιοτεχνίας και αφοσίωσης κάνουν το Schweppes το πιο διάσημο ανθρακούχο ποτό των ενηλίκων στον κόσμο. Το 2012 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνεχίζει την ιστορία του με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας εισβάλλοντας σε bar, σπίτια και γενικά μέρη όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Εκτός από το Indian Tonic Water και τη Soda, θα βρεις κι εδώ Pink Grapefruit Soda, Soda Lemon, Mojito, Bitter Lemon και Ginger Ale.

Ιδανικοί συνδυασμοί

Χάρη στα παραπάνω brands και τα προϊόντα τους, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και πάντα υπάρχει χώρος για πειραματισμούς. Το διάσημο και αγαπημένο σε πολλούς Gin & Tonic ας πούμε, χρειάζεται ένα tonic ισορροπημένο, όχι πολύ ξηρό και σίγουρα με λιγότερη ζάχαρη, όπως το Three Cents Tonic Water. Παρακάτω θα βρεις 5 ακόμη δικές μας προτάσεις για να σερβίρεις το ποτό σου στο σπίτι.

1. Δοκίμασε το Three Cents Aegean Tonic με μεσογειακά συστατικά όπως αγγούρι, βασιλικό, δυόσμο, λουΐζα και εσπεριδοειδή, με gin που μυρίζουν αγγούρι όπως το Hendrick's Original.

2. Πρόσθεσε Schweppes Bitter Lemon σε ένα balloon ποτήρι γεμάτο πάγο και Malfy Original Gin ή Malfy con Limone αν σου αρέσει η πικρή, παιχνιδιάρικη επίγευση λεμονιού στο στόμα.

3. H Three Cents Ginger Beer είναι ένα φλογερό μείγμα από φρέσκο τζίντζερ και μπαχαρικά σε συνδυασμό με φυσικό ανθρακούχο νερό πηγής, ιδανικό για mules, συνδύασέ το με Stolichnaya για ένα απολαυστικό Moscow Mule.

4. Αν ψάχνεις cocktails με 2 συστατικά όπως η Paloma, παίξε με τον συνδυασμό Jack Daniel's Gentleman Jack και Fever Tree Ginger Ale.

5. El Dorado 3y Rum, δυόσμος, lime, ζάχαρη και σόδα μας κάνουν Mojito, σωστά; Αντίθετα με το tonic, στη σόδα είναι πιο απλά τα πράγματα. Το ανθρακούχο αυτό άχρωμο ποτό δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, οπότε είναι σίγουρα ένας έξυπνος τρόπος να απογειώσεις τα ποτά σου! 

Και μη ξεχνάς...εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥 *ισχύει για παραγγελίες άνω των 20€! Απολαύστε Υπεύθυνα

 

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon