apolauste-ypefthyna-1-659d2171955be.png

Έθιμα στο ποτό από όλο τον κόσμο!

Οδηγίες προς... ναυτιλομένους!

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να συναναστραφείτε με τους ντόπιους όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό είναι τα local μπαρ φυσικά! Ένα μπαρ ή μία παμπ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνεις νέους φίλους ή να κατανοήσεις τους ανθρώπους και την κουλτούρα τους. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να φαίνεστε παράταιροι, φροντίστε να ακολουθήσετε την εθιμοτυπία και τις παραδόσεις του τόπου στο ποτό.

Σε πολλές χώρες, το ποτό ακολουθεί συχνά κάποιο είδος τελετουργίας και το να το κάνεις λάθος μπορεί να προκαλέσει άσκοπα προσβολή. Ακολουθούν ορισμένα εξαιρετικά παραδείγματα που πρέπει -και δεν πρέπει- να κάνετε στα μπαρ ή σε συναναστροφές όταν ταξιδεύετε. 

Ουγγαρία

Αν βρεθείτε στην Ουγγαρία, μην τσουγκρίσετε με μπύρα. Θεωρείται αγενές, καθώς το 1848 η αυστριακή ήττα της ουγγρικής επανάστασης γιορτάστηκε με πολλή μπύρα.

Ισπανία

Στην Ισπανία πιστεύεται ότι το τσούγκρισμα με νερό αντί για κρασί θα σας φέρει επτά χρόνια κακό σεξ! Στην Ελλάδα αντίστοιχα, θεωρείται γενικότερη κακοτυχία, οι φίλοι μας οι Ισπανοί το πήγαν λίγο παραπέρα!

Γαλλία

Στη Γαλλία, μη γεμίζετε ποτέ το ποτήρι σας μέχρι το χείλος – στους Γάλλους αρέσει να απολαμβάνουν αργά το κρασί τους, οπότε περιμένουν να κάνετε το ίδιο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να πίνετε υπερβολικά. Θεωρείται επίσης καλοί τρόποι να σερβίρουν πρώτα τις γυναίκες. 

Γεωργία

Τα τσουγκρίσματα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής στη Γεωργία. Κάθε γεύμα με Γεωργιανούς θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 20-30 τσουγκρίσματα, συχνά μαζί με ομιλίες και προπόσεις.

Καζακστάν

Το Kumis (το οποίο παρασκευάζεται από ζυμωμένο γάλα αλόγου) είναι το εθνικό ποτό του Καζακστάν. Σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, τα υπολείμματα πρέπει να ρίχνονται πίσω στην κανάτα του κουμίς για να μην πάει τίποτα χαμένο. 

Γερμανία και Τσεχία

Όταν τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας στην Τσεχική Δημοκρατία ή τη Γερμανία, φροντίστε να διατηρείτε οπτική επαφή με το άλλο άτομο μέχρι να ξαναμπούν τα ποτήρια στο τραπέζι. Θεωρείται ένδειξη εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Ιαπωνία

Μη γεμίσετε ποτέ το δικό σας ποτό στην Ιαπωνία. Αντίθετα, αναμένεται να σερβίρετε τα ποτά των άλλων και θα κάνουν το ίδιο για εσάς. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε αρκετά ποτά ώστε κάθε άτομο στην ομάδα να έχει σερβίρει ένα ποτό σε κάποιον άλλο. Αν έχετε τελειώσει, μη σερβίρετε άλλους, διαφορετικά θα είναι υποχρεωμένοι να γεμίσουν το ποτήρι σας ξανά.

Κίνα

Η Κίνα έχει μια πολύπλοκη σειρά κανόνων σχετικά με το ποτό στις συγκεντρώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για πρόποση. Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι ότι σερβίρουμε πρώτα τους πρεσβύτερους ή τους ανωτέρους, για να βεβαιωθούμε ότι τα ποτήρια έχουν γεμίσει πλήρως και διασφαλίζουμε ότι οι νεότεροι δεν θα σηκώσουν τα ποτήρια τους ψηλότερα από τους μεγαλύτερους.

Νότια Κορέα

Όπως και στην Ιαπωνία, δε σερβίρεις ποτέ το δικό σου ποτό στη Νότια Κορέα. Αλλά, θυμηθείτε να γεμίζετε μόνο ένα φλιτζάνι αν είναι εντελώς άδειο και να γεμίζετε πρώτα τα φλιτζάνια των πρεσβυτέρων και των ανωτέρων.

Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη, δεν τους αρέσει οι επισκέπτες να έχουν άδεια ποτήρια, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για κάποιον που θα συνεχίσει να ξαναγεμίζει το άδειο ποτήρι σας στις συγκεντρώσεις. Εάν θέλετε να το αποτρέψετε, φροντίστε να μην αδειάσετε το ποτήρι σας μέχρι κάτω.

Ιταλία

Στους Ιταλούς αρέσει να πίνουν το κρασί τους ενώ τρώνε, και τόσο το ποτό όσο και τα κοκτέιλ είναι αρκετά ασυνήθιστα την ώρα του φαγητού.

Σουηδία

Στη Σουηδία καλό είναι να περιμένετε να γεμίσουν όλα τα ποτήρια και ο οικοδεσπότης να κάνει την πρόποσή του πριν πιείτε. Επίσης, να θυμάστε ότι γενικά, οι άντρες περιμένουν όλες οι γυναίκες να ακουμπήσουν τα ποτήρια τους στο τραπέζι πριν κάνουν το ίδιο και εκείνοι.

Αγγλία

Εάν σκοπεύετε να πάτε σε μια παμπ με φίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, να θυμάστε ότι όλοι κερνάνε έναν γύρο ποτών για την παρέα (αν θέλετε να εξαιρεθείτε, φροντίστε να το κάνετε πολύ πριν έρθει η σειρά σας). 

Ολλανδία

Το Kopstootje, ή το «μικρό κεφαλάκι», είναι όταν πίνετε σφηνάκι Genever (άρκευθου δηλαδή) από ένα ποτήρι σε σχήμα τουλίπας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Μετά, το σβήνετε με μια μπύρα.

Περού

Μια μπύρα και ένα ποτήρι μοιράζονται συχνά οι φίλοι στο Περού. Πριν περάσει από τον καθένα, η μπύρα χύνεται σιγά σιγά στο ποτήρι από κάθε άτομο ξεχωριστά.

Κάποια έθιμα ίσως σου θύμισαν τα δικά μας, κάποια όμως είναι αρκετά περίεργα και είναι ωραίο να τα γνωρίζουμε προτού ταξιδέψουμε σε έναν ξένο τόπο. Καλά ταξίδια λοιπόν! Για τους υπόλοιπους που δε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τη νέα χρονιά, υπάρχει πάντα το sipit!

 

Από το Blog

posts-41-6630c9a2c795c.png

Το Top10 κρασιών για φέτος το Πάσχα!

και φέτος οι προτάσεις μας είναι από τον Ελληνικό αμπελώνα

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon