samaropetra-63ff23dcaa2eb.jpg

Την Καθαρά Δευτέρα τι θα πιούμε;

Φέτος μην "πετάξεις χαρταετό", παράγγειλε έγκαιρα!

Μετά από ένα ξέφρενο διήμερο αποκριάτικης φιέστας και μπόλικου καρναβαλίστικου mood όπου ήπιες περισσότερο απ' όσο έφαγες, πόσο έτοιμος είσαι να γευτείς σαρακοστιανά εδέσματα και την παραδοσιακή λαγάνα; Φέτος που δεν υπάρχουν περιορισμοί και ο καιρός μας προετοιμάζει ήδη για την Άνοιξη, ετοιμάστε το πιο ωραίο τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα και απολαύστε, οικογενειακά και μη, μεζεδάκια κλασικά ή ανατρεπτικά, γεμάτα φαντασία.

Όσο για τα ποτά; Εκεί δε θα χρειαστεί ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβεις πως μια μέρα σαν αυτή είναι ιδανική για ουζάκι, τσίπουρο και κρασί! Αυτή η αγία τριάδα θα συνοδεύσει και φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι και θα απογειώσει τις γεύσεις που θα σερβιριστούν, αρκεί να γίνει το σωστό πάντρεμα, πάμε να δούμε τι σημαίνει αυτό.

Τσίπουρο, το Ελληνικό
Μια παράδοση που κρατάει από τον 14ο αιώνα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και δε θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της Κ.Δευτέρας. Αν το προτιμάς με γλυκάνισο δοκίμασε Τσιλιλή με γλυκάνισο, που έχει έντονα, πικάντικα αρώματα γλυκάνισου, μάραθου και γλυκόριζας. Mαλακό και γλυκόπιοτο με μακρύ βοτανικό τελείωμα, απόλαυσέ το με προσθήκη δροσερού νερού και συνδύασέ το με παραδοσιακούς μεζέδες όπως ντολμαδάκια, παστά ή καπνιστά ψαρικά, βολβούς και ψητά μανιτάρια.


Αν προτιμάς χωρίς γλυκάνισο, δοκίμασε Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο με έντονα φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών, όπως περγαμόντο, λεμόνι και λευκό ροδάκινο. Απόλαυσέ το μόνο του, δροσερό, σε θερμοκρασία 7ο -10ο βαθμών Κελσίου ή ακόμη και σαν βάση για εμπνευσμένα cocktails!

Αν πάλι ψάχνεις με τι θα συνοδεύσεις τους μεσογειακούς μεζέδες που ετοίμασες, δοκίμασε το, μικρής παραγωγής τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή, Αγιονέρι που θα σου προσφέρει επίγευση μεσαίας διάρκειας με τα εσπεριδοειδή και τα βότανα σε αρμονία με τα γλυκά μπαχαρικά και τα αποξηραμένα φρούτα.

Ούζο, του θαλασσινού μεζέ
Από τη Σαρακοστή δεν μπορεί να λείπει ο θαλασσινός μεζές, όπως το χταποδάκι ψητό, τα οστρακοειδή και η αυθεντική ταραμοσαλάτα, οπότε το ουζάκι όπως το λέμε οι περισσότεροι, θα δώσει με το ευχάριστο άρωμά του άλλη διάσταση στο στόμα σου. Με λίγο νερό ή πάγο τα αιθέρια έλαια του ούζου δίνουν το γνωστό γαλάκτωμα στο ποτήρι και το άρωμά τους απελευθερώνεται πλημμυρίζοντας τις αισθήσεις. Το Ούζο 12 δε χρειάζεται συστάσεις, είναι ένα εξαιρετικό ούζο που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Θα το βρεις στα 350ml για να το χεις μαζί ακόμη και στην εκδρομή στη φύση αλλά και στα 700ml για το τραπέζι της Κ.Δευτέρας με φίλους και οικογένεια.

Πιστεύεις ξεχάσαμε να αναφέρουμε τη λαγάνα; Κρατούσαμε το καλό για το τέλος! Πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι, βούτηξέ τη μέσα σε μια χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα και συνόδευσε αυτή την πανδαισία με ούζο Καζανιστό, ένα μοναδικό ούζο σε κάθε σταγόνα του με τέλεια ισορροπημένη γεύση.

Κρασί, για τους αμετανόητους
Κι όταν λέμε αμετανόητους εννοούμε τους λάτρεις του κρασιού, που δεν το αλλάζουν με άλλα αποστάγματα ούτε λόγω περίστασης. Αν ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία λοιπόν, έχουμε να προτείνουμε λευκά, δροσερά κρασιά, με γεμάτο σώμα που θα ξεπλύνουν το στόμα σου από την προηγούμενη μπουκιά και θα σε προετοιμάσουν για την επόμενη. Αν στο τραπέζι σου πρωταγωνιστούν τα οστρακοειδή και τα ψητά ψάρια προτίμησε κρασιά με γεμάτο σώμα και ευχάριστη οξύτητα, όπως είναι αυτό της Σαντορίνης Κτήματος Σιγάλα από την ποικιλία Ασύρτικο ή ένα Chardonnay όπως οι Πρόποδες του Κτήματος Ζαφειράκη.

Μια σαλάτα με πράσινα φασολάκια, κολοκυθάκια και σπαράγγια ταιριάζει πολύ με ένα φρέσκο, δροσιστικό και απολαυστικό κρασί όπως η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη. Και για τον παραδοσιακό χαλβά; Θα τον συνοδέψεις με ένα παλαιωμένο γλυκό κρασί Vinsanto 4 ετών Κτήματος Αργυρού και όσο για τα γλυκά κουταλιού κατάλληλος οινικός συνοδός είναι ένα γλυκό κρασί όπως το απίθανο Χατζηγεωργίου Μοσχάτο Λήμνου.

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη, μην αργείς! Κάνε τις απαραίτητες προετοιμασίες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και μη ξεχνάς εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥 *ισχύει για παραγγελίες άνω των 20€!

 

 

 

 

 

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon