dsc06105-635f9ec83179c.jpg

6 Ξινόμαυρα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Κάνε τις αγορές σου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και μπες στην κλήρωση για 2 Magnum φιάλες!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου, την 1η Νοεμβρίου, επιλέξαμε 6 ετικέτες που θα σε μυήσουν σε αυτή την πολυδυναμική ποικιλία, μια ποικιλία που προσφέρει ερυθρά και ροζέ κρασιά υψηλής ποιότητας, τα οποία χαρακτηρίζονται από έντονες ξηρές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Διάβασε μέχρι το τέλος γιατί σε περιμένει μια έκπληξη!

Λίγα λόγια για το Κτήμα Κυρ Γιάννη

Η Νάουσα είναι γνωστή για το ιδιαίτερο ξινόμαυρο κρασί που παράγεται στην περιοχή, έχει μεγάλη παράδοση άλλωστε στην παραγωγή κρασιού και στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από 20 οινοποιεία. Ένα από τα δημοφιλέστερα στο κοινό, είναι το κτήμα Κυρ Γιάννη που ιδρύθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο ξεχωριστές μορφές της ελληνικής οινοποιίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης το 1970 φυτεύει 400 στρέμματα Ξινόμαυρου στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Βέρμιο, στο Γιαννακοχώρι, κοντά στην πόλη της Νάουσας και 200 στρέμματα λευκών ποικιλιών στα υψίπεδα του βορείου τμήματος του όρους Βέρμιο, στην περιοχή του Αμυνταίου. Ο αμπελώνας της Νάουσας το 1997 θα γίνει το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και φτάνουμε στο σήμερα όπου ο γιος του Στέλιος έχει αναλάβει τη διοίκηση του κτήματος με έναν από τους μεγαλύτερους αμπελώνες στην Ελλάδα.

Νάουσσα

Έντονα αρωματικό με κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως φράουλα και κεράσι. Στο στόμα ελαφρύ, φρουτώδες, φρέσκο με μαλακές τανίνες και μέτριο σώμα. Πίνεται ευχάριστα μόνο του και συνοδεύει φαγητά με κόκκινες σάλτσες, τυριά, και ελαφριά γεύματα με λιπαρότητα όπως αλλαντικά.
Θα το βρεις εδώ

Ακακίες

Λαμπερό ροζ τριανταφυλλί με μπλε ανταύγειες. Στη μύτη αναδύονται πολύπλοκα αρώματα, με κυρίαρχα τα φρούτα του δάσους, φράουλα και ντομάτα. Το στόμα ακολουθεί την μύτη, πλούσιο, αρωματικό και ζωηρό με μια σωστή ισορροπία αλκοόλ και οξύτητας. Συνοδεύει εξαιρετικά μεζέδες της μεσογειακής κουζίνας, ενώ η υπόνοια τανινών το κάνουν να ταιριάζει με πιάτα κρεατικών.
Θα το βρεις εδώ

Καλή Ρίζα

Ξινόμαυρο δεν είναι μόνο η Νάουσα! Η γοητεία της παλαιότητας των αμπελιών και το terroir του Αμυνταίου εκφράζονται ξεκάθαρα στο ποτήρι δίνοντας μας ένα κρασί ώριμο, μαλακό με τονισμένη οξύτητα και σαγηνευτική αρωματική ένταση. Στη μύτη ανακαλύπτουμε αρώματα κερασιού, άγριας φράουλας, τριαντάφυλλου αλλά και ίχνη φυσικότητας. Το πέρασμα από το βαρέλι του προσδίδει πλούσιο μαλακό σώμα με γραμμική επίγευση με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στην παλαίωση.
Θα το βρεις εδώ

L'esprit du Lac

Ανθώδης χαρακτήρας στη μύτη που προέρχεται από την επιλογή ζυμών. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερίκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά τη μύτη ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα. Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα. Συνοδεύει πιάτα της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, τηγανητούς μεζέδες, καθώς και ψάρια.
Θα το βρεις εδώ

Ράμνιστα

Αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Παρά τη νεότητά του, η αρωματική δύναμη και η δομή των τανινών, φανερώνουν ένα κρασί με χαρακτήρα και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, προϊόν μιας μεγάλης χρονιάς. Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.
Θα το βρεις εδώ

Ακακίες Sparkling

Πληθωρικές φυσαλίδες που αναδεικνύουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του κρασιού και τα υπέροχα αρώματα του Ξινόμαυρου. Άγρια φράουλα, ώριμα κεράσια και κατακόκκινη ντομάτα. Πλούσιο στο στόμα με ζωηρή οξύτητα και μακράς διάρκειας γλυκιά επίγευση, με κάθε φυσαλίδα σαν έκρηξη να αναδεικνύει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μοναδικά νόστιμο, με έξυπνη ισορροπία μεταξύ οξύτητας και σακχάρων. Ιδανικό με πιάτα της καθημερινής μεσογειακής, αλλά και της εξωτικής κουζίνας, λιπαρά ψάρια, μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος.
Θα το βρεις εδώ

#justsipit and Good Luck!
🍇 Με κάθε αγορά Ξινόμαυρου* μπαίνεις στην κλήρωση για 2 φιάλες magnum L'esprit du Lac!

*στην προσφορά συμμετέχουν μόνο τα παραπάνω Ξινόμαυρα. Η προσφορά ισχύει από 1/11 έως και 30/11/22

Κατέβασε ΤΩΡΑ την εφαρμογή 𝘀𝗶𝗽𝗶𝘁 (Android & iOS) και εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5 🍾🎉🔥

*Ισχύει για την πρώτη παραγγελία και μόνο για αγορές άνω των 20€

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon