carlsberg-2-643fc57e18e0e.jpg

Ψάχνεις για βιώσιμα ποτά;

Invest in our Planet #EarthDay

Ψάχνεις βιώσιμες μάρκες αλκοόλ για να απολαύσεις χωρίς ενοχές; Κι όμως υπάρχουν και είναι πασίγνωστες!

Ας το παραδεχτούμε, το αλκοόλ είναι σημαντικό σχεδόν σε κάθε κοινωνική περίσταση, επομένως θα ήταν λάθος να μην το συμπεριλάβουμε στα πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά για τον πλανήτη μας. Πολλοί από εμάς θα παρακολουθήσουμε το καλοκαίρι φεστιβάλ, θα πάμε σε πάρτι ή ανυπομονούμε για εκείνες τις χαλαρές συγκεντρώσεις για bbq και κουβέντα με φίλους, οπότε η βιωσιμότητα θα πρέπει να είναι ακόμα μία επιλογή.
Το αλκοόλ από τη φύση του μπορεί να είναι απίστευτα μη βιώσιμο. Για να γίνει απαιτεί ενέργεια, πρώτες ύλες, διαχείριση νερού, συσκευασία και απορρίμματα.

Αν θες λοιπόν να υιοθετήσεις έναν οικολογικό τρόπο ζωής, καλό είναι να ξέρεις πως υπάρχουν brands που έχουν ήδη κάνει το eco friendly lifestyle πραγματικότητα!

Absolut Vodka

Είναι η βότκα φιλική προς το περιβάλλον; Όχι συχνά. Η διαδικασία της απόσταξης είναι ενεργοβόρα και περιλαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αλλά υπάρχουν μερικές μάρκες που φτιάχνουν οικολογική βότκα. Η Absolut ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά αποστακτήρια στον κόσμο. Βρίσκεται στο Åhus της Σουηδίας, οι εγκαταστάσεις της είναι ουδέτερες από άνθρακα και στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων, μηδενικών αποβλήτων και 100% ανακύκλωσης έως το 2040. Ενώ επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους, θα συνεχίσει να παράγει πάνω από μισό εκατομμύριο μπουκάλια βότκα την ημέρα.

Η Absolut υποστηρίζει επίσης, πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εκτός από όλα αυτά, στο αποστακτήριο συγκομίζουν, παράγουν και προσλαμβάνουν τοπικά, μειώνοντας την ανάγκη για εφοδιαστικές αλυσίδες εντάσεως άνθρακα.

Η Absolut Elyx είναι μία super premium vodka που κατασκευάζεται από 40% ανακυκλωμένο γυαλί.

Bombay Sapphire Gin

Το αποστακτήριο Bombay Sapphire Gin's UK έχει κερδίσει βραβεία για τις βιώσιμες πολιτικές του. Αυτό υποβοηθάται από έναν λέβητα βιομάζας που χρησιμοποιεί τα υποπροϊόντα της παραγωγικής διαδικασίας για να βοηθήσει στην τροφοδοσία του αποστακτηρίου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κυκλικού συστήματος, ενώ παράλληλα μειώνονται τα απόβλητα και μειώνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις. Λόγω της θέσης του, τροφοδοτείται επίσης εν μέρει από ανανεώσιμες πηγές υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Bacardi Rum

Η Bacardi είναι μία ακόμη γνωστή επωνυμία αλκοολούχων ποτών που πρωτοστατεί στη βιώσιμη παραγωγή, λειτουργώντας μια παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία που ονομάζεται «Good Spirited: Building a Sustainable Future». Μέχρι στιγμής, αυτό το πρόγραμμα έχει συμβάλει στη μείωση των απορριμάτων χωματερής κατά 35 τόνους και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 90% στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του ρουμιού στις ΗΠΑ. 

Flor De Cana

Η Flor de Cana είναι η Rolls Royce των ρουμιών. Για χαρακτηριστικό κλασικό ρούμι με φιλική προς το περιβάλλον εστίαση, αξίζει να το δοκιμάσετε! Η αειφορία αποτελεί βασική αξία της επωνυμίας από τις πρώτες μέρες της, το 1890. Σήμερα, ηγούνται στον κλάδο σε αυτόν τον τομέα και παραμένουν αφοσιωμένοι όσο ποτέ στο να συνεχίσουν να παράγουν ένα από τα καλύτερα ρούμια στον κόσμο, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα πιο πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Είναι βιώσιμη η μπίρα;

Έχει αποδειχθεί ότι η «πλειοψηφία» των καταναλωτών μπίρας είναι διατεθειμένη να πληρώσει περισσότερα για βιώσιμη μπίρα από την κανονική μπίρα. Αυτό έδωσε ένα κίνητρο στους παραγωγούς μπίρας να γίνουν δημιουργικοί και να μειώσουν τον αντίκτυπό τους.

Carlsberg

Η Carlsberg είναι ένα άλλο μεγάλο όνομα που προσπαθεί να εμπνεύσει μια βιώσιμη επανάσταση. Η δανική εταιρεία μπίρας έχει απομακρυνθεί από τα πλαστικά δαχτυλίδια σε μια νέα καινοτομία που ονομάζεται «snap pack», που κολλάει τα κουτιά μαζί με την «καινοτόμο τεχνολογία κόλλας». Υπολογίζεται ότι αυτό θα εξοικονομήσει 1.200 τόνους πλαστικού ετησίως και θα χρησιμοποιήσει 76% λιγότερο πλαστικό στη συσκευασία του. Η πράσινη φιάλη της Carlsberg έγινε τώρα ακόμη πιο «πράσινη» καθώς έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα μελάνια –Cradle-to-Cradle CertifiedTM silver inks– που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας το πράσινο μελάνι ακόμη πιο «οικολογικό».

22 Απριλίου - Ημέρα Της Γης

Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν, ας κάνουμε λοιπόν έστω ένα μικρό βήμα για τον πλανήτη μας, επιλέγοντας sustainable brands και βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα από σήμερα κιόλας!

Και μη ξεχνάς...εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥 *ισχύει για παραγγελίες άνω των 20€! Απολαύστε Υπεύθυνα

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon