brett-jordan-cab9pslvohm-unsplash1-63c7b771d8262.jpg

Pizza night?

τα καλύτερα wine pairings για την πίτσα σου!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια αλήθεια: η πίτσα με συγκινεί ιδιαίτερα και απ' όσο γνωρίζω, τους περισσότερους από εμάς. Το μόνο πράγμα καλύτερο από την πίτσα μόνη της όμως, είναι η πίτσα με ένα ή δύο ποτήρια κρασί. Είτε τρώτε κατευθείαν από το χάρτινο κουτί είτε γευματίζετε στην πιτσαρία της γειτονιάς σας, το κρασί προσθέτει κάτι παραπάνω στην όλη εμπειρία.

Το σωστό κρασί ενισχύει τη γλύκα της σάλτσας ντομάτας και μετριάζει το λίπος του τυριού. Όπως κάθε επιτυχημένο food match, αυτά τα δύο συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό προφίλ γεύσης. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο καλό ζευγάρι, που μπορεί να βρείτε την αμοιβαία αγάπη τους μεταδοτική. Με μια φέτα πίτσα στο ένα χέρι και ένα ποτήρι λευκό κρασί στο άλλο, μην εκπλαγείτε αν σας πιάσει ξαφνική επιθυμία για αργό χορό!

Αλλά τι είδους κρασί ταιριάζει με την πίτσα; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από το είδος της πίτσας που σκοπεύετε να απολαύσετε. Αυτός ο απόλυτος οδηγός συνδυασμού πίτσας και κρασιού θα σας δώσει τα καλύτερα ματσαρίσματα κρασιού και πίτσας που φτιάχτηκαν ποτέ στον γαστρονομικό παράδεισο, καθώς και πώς να συνδυάσετε το κρασί με την πίτσα γενικά.

Margherita & Ροζέ κρασιά
Μια πίτσα Margherita μπορεί να μοιάζει απλή λόγω του τυριού (είναι πολύ πιο ελαφρύ από μια τυπική τυρόπιτα) - οπότε ας πάμε με κάτι διασκεδαστικό. Ένα ξηρό ροζέ, όπως πολλά από αυτά από την περιοχή της Προβηγκίας της Γαλλίας, συνδυάζεται τέλεια με τη Margherita γιατί αναδεικνύει τις νότες βοτάνων καθώς και τη φρεσκάδα της μοτσαρέλας και του βασιλικού.

Mushroom pizza & Αφρώδη κρασιά
Ανεξάρτητα από την ποικιλία, οι φυσαλίδες με την πίτσα δημιουργούν ένα απροσδόκητο ζευγάρωμα που πραγματικά ταιριάζει πολύ. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πιείτε ένα ποτήρι αφρώδες κρασί σε μια  βραδιά με πίτσα! Ο λεπτός αναβρασμός δεν θα απομακρύνει τις τολμηρές γεύσεις της πίτσας και θα αναδείξει την υφή των μανιταριών. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές αφρωδών κρασιών από όλο τον κόσμο, αλλά αν ψάχνετε για μια κομψή και οικονομική επιλογή για να συνδυάσετε την πίτσα με μανιτάρια, σκεφτείτε την Cava από την Ισπανία ή ξοδέψτε λίγο περισσότερα σε μια υπέροχη σαμπάνια όπως είναι η Pommery Brut Royal.

Greek pizza & Κόκκινα κρασιά
Η ελληνική πίτσα έχει να κάνει με τις τολμηρές γεύσεις της φέτας και των μαύρων ελιών, οπότε μπορούμε να την ταιριάζουμε με εξίσου έντονα κόκκινα. Ένα Syrah μπορεί να λάμψει εδώ, το Pinotage θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει, όπως και ένα Αργεντινό Malbec.

Hawaiian Pizza & Φρουτώδη λευκά κρασιά
Ένα τραγανό, φρουτώδες λευκό κρασί θα τονίσει τους φρουτώδεις τόνους του ανανά και θα συμπληρώσει το αλμυρό ζαμπόν. Μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα ελαφρύ πορτογαλικό κρασί (vinho verde), αλλά και ένα φρουτώδες λευκό όπως η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη. Αυτό το ζουμερό, φρέσκο, δροσιστικό και απολαυστικό λευκό κρασί έχει συνήθως μια ελαφριά λάμψη, η οποία αναδεικνύει επίσης τις τολμηρές γεύσεις της συγκεκριμένης πίτσας. Ορισμένα ροζέ μπορούν επίσης να τονίσουν την αντιπαράθεση μεταξύ του γλυκού ανανά και του αλμυρού ζαμπόν.

Pesto pizza & γκάμα συνδυασμών
Αν αναρωτιέστε ποιος τρώει πίτσα με pesto, η υπογράφων σηκώνει το χέρι! Η αντικατάσταση της κόκκινης σάλτσας με βάση βασιλικού ανοίγει μια εντελώς νέα γκάμα συνδυασμών! Μπορούμε να πάμε σε μερικές διαφορετικές κατευθύνσεις εδώ, και όλα είναι νόστιμα. Για να τονιστεί η πρασινάδα του βασιλικού, ένα Sauvignon Blanc θα λειτουργήσει πολύ καλά. Αν θέλουμε να εξισορροπήσουμε περισσότερο τον βασιλικό, ένα ροζέ Προβηγκίας θα ήταν τέλειο. Ή, αν θέλουμε να πάμε με ένα φρουτώδες κόκκινο, το Barbera θα λειτουργούσε υπέροχα. Ευχαριστώ, pesto!

Pizza Πεπερόνι ή λουκάνικο & πιο τολμηρά κόκκινα κρασιά
Για την πίτσα με λουκάνικο, μπορούμε να αυξήσουμε λίγο την οξύτητα για να εξισορροπήσουμε την υπέροχη λιπαρότητα που συνοδεύει το λουκάνικο. Εκεί θα ταίριαζε εκπληκτικά ένα Bodegas Colome Estate Malbec. Και τέλος, το αγαπημένο όλων των εποχών: πεπερόνι. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα δυνατά κόκκινα κρασιά συνδυάζονται τέλεια με αυτές τις κρεατικές γεύσεις, αλλά η διατήρηση του ιταλικού θέματος προσθέτει πάντα λίγη διασκέδαση σε μια βραδιά πίτσας. Το Pepperoni συνδυάζεται άψογα με ένα πικάντικο κόκκινο της Σικελίας ή ένα τολμηρό Super Tuscan. Το sipit προτείνει το Castellare Chianti Classico και το Villa Antinori Chianti Classico Riserva και από ελληνικές ετικέτες τη Νάουσσα Κυρ Γιάννη.

Σου άνοιξα την όρεξη; Αν ναι... Κατέβασε ΤΩΡΑ την εφαρμογή 𝘀𝗶𝗽𝗶𝘁 (Android & iOS) και εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥 ισχύει για παραγγελίες άνω των 20€!

Α! και μη ξεχάσεις να παραγγείλεις και πίτσες!

 

 

 

 

 

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon