Γνωρίστε τη μπύρα 'Αλως
Με την επιμέλεια του γνωστού Σεφ Πάνου Ιωαννίδη
Η μικροζυθοποιία Χίου
Το 2009 δύο φίλοι, ο Μάνος και ο Ιάκωβος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα στο υπέροχο νησί της Χίου, τόπο καταγωγής του ενός. Μετά από πολλές συζητήσεις και την εμπειρία μόνο ερασιτεχνικής ζυθοποίησης, κατέληξαν στην ιδέα της δημιουργίας της Χιώτικης Μπύρας.
Όπως αναφέρουν σήμερα, όλες οι συνεργασίες για εκείνους είναι εξίσου σημαντικές. "Το έχουμε στην κουλτούρα μας να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό μας κάνει περήφανους για κάθε μπύρα που παράγουμε".
"Η τελευταία μας συνεργασία για μια νέα μπύρα, με έναν άνθρωπο καταξιωμένο στο χώρο της γαστρονομίας, μας κάνει για μια ακόμα φορά να έχουμε αυτό το συναίσθημα!"
Γιατί Άλως;
Στη μετεωρολογία Άλως ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Η Άλως ως ένα φαινόμενο ατελές ψάχνει την ισορροπία, διαθλά το φως της σελήνης και τη συμπληρώνει όπως η φρέσκια μπύρα την γαστρονομία.
Η "σεληνιακή άλως" συμβολίζεται με άνω ημικύκλιο με οριζόντια διάμετρο και κάθετη ακτίνα, γι’ αυτό και στην ετικέτα της χιώτικης μπύρας υπάρχει μια δεύτερη διάσταση με την αναπαράσταση της σελήνης που συμβολίζει την αρχή της δημιουργίας.
Η νέα δημιουργία της μικροζυθοποιίας Χίου "Chios Beer" κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε υπό την επιμέλεια του γνωστού Σεφ Πάνου Ιωαννίδη.
Ας μιλήσουμε για ισορροπία
Χειροποίητη, φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της μπύρας Άλως. Ποιο είναι όμως το μυστικό πίσω από αυτή την επιτυχημένη συνταγή; Δεν είναι άλλο από την ισορροπία των γεύσεων. Ζυμωμένη με διαλεκτές βύνες, αρωματικούς λυκίσκους και πολλή αγάπη στα καζάνια της Χίου, έτσι την περιγράφει ο Πάνος Ιωαννίδης και εμείς θα συμφωνήσουμε. Εκτός όμως από την γεύση υπάρχει και η μαγεία της επίγευσης, όπως προκύπτει από τα τριτογενή αρώματα.
Μέλι, καραμέλα, σοκολάτα και βότανα ζυμώνονται φυσικά και χορεύουν στο μπουκάλι της Άλως.
Η Άλως είναι φαινόµενο ατελές. Όµως το ζητούµενο σε αυτή την μπύρα δεν είναι η τελειότητα, αλλά η ισορροπία όπως είπαμε και παραπάνω.
Δοκιμάστε την Χίου Άλως Pale Ale σήμερα κι όλας μέσω του sipit.gr και μυηθείτε υπεύθυνα, εδώ:
Από το Blog
Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Τι θα πιούμε;
Τριήμερο της Καθ. Δευτέρας!
Εσύ τι θα πιεις;
Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!
Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ
8 top επιλογές για κρεατοφάγους!
ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!
Φεβρουάριος: The Season of Love!
5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!
Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!
Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο
Συνταγές
4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail
Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης
St. Patrick's Day με West Cork
3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!
Winter Whiskey Cocktails
Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι
Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!
Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα
Woodford Reserve Festive Cocktails
Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!
Old Fashioned στο σπίτι!
Πάντα με Woodford Reserve Bourbon