ed9df2eb1fd3b46ec5f0e10395a086ca2f673a65-62600631a9cc9.jpeg

Κρασιά για τα Πασχαλινά τραπέζια

Τι να πιεις στην πιο παραδοσιακή γαστρονομική γιορτή!

Το πιο αγαπημένο φαγοπότι της χρονιάς είναι ομολογουμένως αυτό του Πάσχα. Η μεγαλύτερη γιορτή της Άνοιξης συνδυάζει την οικογενειακή θαλπωρή και την παράδοση σε ένα πανηγύρι γεύσεων. 

Το φλερτ του καιρού με το καλοκαίρι και η πολυήμερη νηστεία που έχει προηγηθεί, είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να φάμε, να πιούμε και να γλεντήσουμε!

Στα τραπέζια αυτά δεν χωρούν στερήσεις, περιορισμοί, αλλά πάντα χρειάζεται μέτρο! Τα φαγητά που θα παρελάσουν από μπροστά μας υπάρχουν πια σε πολλές εκδοχές, με σκοπό να καλύψουν κάθε διαφορετική διατροφική προτίμηση.

Οι σωστοί συνδυασμοί αυτών με τα κατάλληλα κρασιά, θα οδηγήσουν αυτό το άκρως παραδοσιακό τραπέζι σε μια γαστρονομική απογείωση.


Η νηστεία των Άγιων ημερών τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση και τη γρήγορη επιστροφή όλων μας στο σπίτι για την κατανάλωση της παραδοσιακής μαγειρίτσας. Ο λόγος για το πιο βουκολικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Έχει παχύρευστη υφή, πλούσιο σώμα και έντονα λεμονάτη γεύση. Ο πληθωρικός χαρακτήρας των ψιλοκομμένων εντοσθίων αποκτά μια πιο elegant μορφή με την προσθήκη πολλών μυρωδικών και αυγολέμονου. Για τη vegetarian διατροφή, τη θέση της παίρνει η μαγειρίτσα μανιταριού! Η υφή της σούπας και τα έντονα μυρωδικά παραμένουν.

Η «ιδιαιτερότητα» του πιάτου εδώ, είναι ο γήινος χαρακτήρας του μανιταριού, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως wine killer. Ο συνδυασμός όμως με το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Καριπίδη, είναι απλά «killer», με την καλή έννοια... Μια από τις πιο δημοφιλείς λευκές ποικιλίες του κόσμου, το Sauvignon Blanc, αποτυπώνει εξαιρετικά την περιοχή της Θεσσαλίας και δίνει ένα πλούσιο, αρωματικό κρασί που θα σας ξελογιάσει. Τα αρώματα ροδάκινου, πεπονιού και ανανά, με τη δροσερή οξύτητα και τις απαλές βαρελάτες νότες του κρασιού, θα ισορροπήσουν την πλούσια υφή του πιάτου και θα σας αφήσουν μια πολύ ευχάριστη φρέσκια επίγευση! Αγόρασέ το εδώ και απόλαυσε σε 60' στην πόρτα σου.

Το μεγάλο φαγοπότι συνεχίζεται την Κυριακή του Πάσχα. Ας παραδεχτούμε όλοι πως είναι η μοναδική ημέρα του χρόνου που δεν ξεκινάει με καφέ. Και το πρωινό δεν είναι γάλα με δημητριακά ή κρουασανάκια βουτύρου...

Την ημέρα αυτή ξεκινάμε από νωρίς. Η παράδοση θέλει ευχές και τσουγκρίσματα από το πρωί, με μια Septem Mylos ή Septem Monday's Pilsner στο χέρι και τη γνωστή βόλτα στις τριγύρω γειτονιές, για το γνωστό «check» στις ανταγωνίστριες σούβλες.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι (το επίσημο πια, μετά τη βόλτα...) θα έχουν τα κρεατικά και τα έντονα λιπαρά στοιχεία. Άρα η συνοδεία πολλών φρέσκων λαχανικών, κρίνεται άκρως απαραίτητη. Χορτοφαγικά παραδοσιακά εδέσματα, όπως σαλάτες λαχανικών με πολλά μυρωδικά, ντολμαδάκια και πίτες, θα δώσουν την απαραίτητη νότα φρεσκάδας. Δίπλα τους θα σταθεί ένα εξίσου φρέσκο και βοτανικό κρασί. Η αγαπημένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά από το Κτήμα 'Αλφα με τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα και τη λεμονάτη οξύτητα, θα φέρουν αρώματα της άνοιξης στο τραπέζι σας. Αγόρασέ το εδώ και απόλαυσε σε 60' στην πόρτα σου.

Το κοκορέτσι είναι αυτό που θα βγει πρώτο από τη σούβλα και πρέπει οπωσδήποτε να καταναλωθεί ζεστό! Μην περιμένετε, να έχετε δίπλα έτοιμο σερβιρισμένο ένα ποτήρι Κτήμα Αβαντίς Syrah. Πικάντικο και ζουμερό το κοκορέτσι, ακόμα πιο πικάντικο και ζουμερό το κρασί. Ένα πληθωρικό κρασί, με αρώματα μαύρων φρούτων και βανίλιας. Ο τέλειος συνδυασμός για μια αξέχαστη κρεατοφαγία. Αγόρασέ το εδώ και απόλαυσε σε 60' στην πόρτα σου.

Μιλάμε για ένα τραπέζι που εξυμνεί όσο κανένα άλλο την παράδοση, άρα ας παραμείνουμε πιστοί και παραδοσιακοί στην avant garde του πασχαλινού pairing φαγητού και κρασιού. Αρνί και Ξινόμαυρο. Το αρνί σούβλας είναι έντονα λιπαρό και αλμυρό. Θέλει δίπλα του ένα στιβαρό ερυθρό κρασί με ζουμερό φρούτο και τανίνες. Το The Fallen Oak από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, είναι ένα εξαιρετικό χαρμάνι Merlot, Syrah και Ξινόμαυρου, με αρωματική πολυπλοκότητα και τονισμένη οξύτητα, που θα αντιμετωπίσει αυτή τη λιπαρότητα και θα αναδείξει τα αρώματα κερασιού και μπαχαρικών. Αγόρασέ το εδώ και απόλαυσε σε 60' στην πόρτα σου.

The Fallen OakΤο γεύμα κλείνει με τα γνωστά πλούσια και κρεμώδη γλυκίσματα, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια και τάρτες φρούτων. Αγαπάμε την παράδοση αλλά μετά από τέτοιο φαγοπότι θα χρειαστούμε κάτι πιό δροσιστικό! Δοκιμάστε ένα σορμπέ λεμόνι ή lime, για να φρεσκάρετε τη γεύση και τη διάθεσή σας ή μια μαστίχα Roots, το τέλειο χωνευτικό.

Φέτος το Πάσχα τα δώρα τα φέρνει ο ...νονός και τα κρασιά το sipit! Και μη ξεχνάς...εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥 *ισχύει για παραγγελίες άνω των 20€!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα 🐥

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χριστίνα Τσόγκα

Η Χριστίνα σπούδασε Μηχανικός Υλικών στα Γιάννενα και συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Λονδίνο. Εργάσθηκε σε ένα ευρύ φάσμα του αντικειμένου σπουδών της, σε τεχνικές εταιρείες, ενώ μετά από πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, σταδιακά εστίασε στον γοητευτικό τομέα του κρασιού. "Η αισθητική της μετατροπής του σταφυλιού και του κόσμου που πλαισιώνει την παραγωγή του, διαμορφώνει και θα διαμορφώνει για πολύ καιρό ακόμα την καθημερινότητα μου".

Χριστίνα Τσόγκα

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon