de-soi-drinks-6347de5be2756.jpg

Η συνταγή της επιτυχίας

έχει άρωμα showbiz!

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν ασχοληθεί με τον χώρο του ποτού, είτε κυκλοφορώντας δικά τους, είτε απλά διαφημίζοντας κάποιο. Λογικό άλλωστε, αν αναλογιστείς πως η φήμη τους ξεπερνά κάθε ανάγκη διαφημιστικής καμπάνιας και προώθησης. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι διάσημοι που άφησαν για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις για να ασχοληθούν με ποτά και κρασιά που ελπίζουμε κάποια στιγμή, αν δεν έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας, να δοκιμάσουμε.

Brad Pitt & Angelina Jolie - Miraval Rose

Εξαιρετικό κρασί από το κτήμα της Προβηγκίας, όπου η ιστορία του ξεκινάει στο Μεσαίωνα και συνεχίζεται στο σήμερα όταν ήρθε στην ιδιοκτησία του ζεύγους Brad Pitt και Angelina Jolie. Το 2008, το ζευγάρι ένωσε τις δυνάμεις του με το οινοποιείο της Προβηγκίας Chateau Miraval και την οινοποιητική οικογένεια Perrin.Το ζευγάρι στην πορεία χώρισε και λέγεται ότι η Jolie πούλησε τις μετοχές της στην Tenute del Mondo, καθιστώντας τον Pitt τον μοναδικό διάσημο ιδιοκτήτη του Miraval. Θα το βρείτε εδώ.
Αυτή την περίοδο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και η σαμπάνια του Brad Pitt Fleur dy Miraval. Η πρώτη σοδειά της σαμπάνιας θα περιλαμβάνει μόλις 20.000 μπουκάλια και η καθεμία θα πωλείται για 390$ (περίπου 330 ευρώ).

Katy Perry - De Soi

Η παγκόσμια ποπ σταρ κυκλοφόρησε την πρώτη της σειρά μη αλκοολούχων ποτών ευεξίας, De Soi, τον Ιανουάριο του 2022, καθόλου τυχαία αφού τον Γενάρη διανύουμε το Dry January. Λαμβάνοντας υπόψη την άνθιση των μη αλκοολούχων ποτών και το αυξημένο συλλογικό ενδιαφέρον για την υγεία και την ευεξία, ένα εκλεπτυσμένο ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη φαινόταν ιδανικό για τη σταρ και εμείς ανυπομονούμε να τa δοκιμάσουμε, δεν έχουν τέλεια συσκευασία;

Ryan Reynolds - Aviation Gin

Ο επί μακρόν λάτρης του gin, Ryan Reynolds, ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει κάθε gin που έχει φτιαχτεί ποτέ και επιμένει ότι το Aviation είναι το καλύτερο όλων. Το brand βέβαια δημιουργήθηκε από τους συνιδρυτές Christian Krogstad και Ryan Magarian κι όχι από τον ίδιο. Αφού επιδίωξε να βρει το καλύτερο gin στον κόσμο, ο Reynolds αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας το 2018 και εξακολουθεί να διατηρεί το ιδιοκτησιακό του συμφέρον μέχρι και σήμερα. Το βρίσκεις εδώ.

Kendall Jenner - 818 Tequila

Η διάσημη οικογένεια δε θα μπορούσε να λείπει από τον χάρτη των διασήμων που έχουν συνδέσει το πρόσωπό τους με κάποιο ποτό. Η Kendall συνεργάστηκε με τους καλύτερους και έφτιαξε μια τεκίλα με μοναδική γεύση. Ήδη έχει βραβευτεί και ας κυκλοφορεί λιγότερο από ένα χρόνο στην αγορά. Αλλά το πιο σημαντικό, η 818 προσπαθεί να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη διαφάνεια και ευθύνη. Για κάθε μπουκάλι που πωλείται, η 818 δωρίζει 1% σε περιβαλλοντικούς, μη κερδοσκοπικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, και αυτό είναι σίγουρα αξιοσημείωτο.

Kylie Minogue Wines

Η πασίγνωστη Αυστραλέζα τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το 2020 την Kylie Minogue Wines αποκλειστικά με τον διανομέα Benchmark Drinks με έδρα το Λονδίνο. Σε λίγο περισσότερο από 2 χρόνια, η μάρκα σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία με ένα χαρτοφυλάκιο 9 κρασιών, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων σε πωλήσεις Signature Rosé και Rosé Prosecco . Με πολλαπλά βραβεία και διανομή σε περισσότερες από δέκα χώρες, το brand δυναμώνει και ευχόμαστε να έρθoυν όλα σύντομα στην Ελλάδα.

Kylie Wines

Kate Hudson - King St. Vodka

Άλλη μια γυναίκα που είναι γνωστή για πολλές ιδιότητες, βραβευμένη ηθοποιός, εργάζεται στη βιομηχανία της μόδας και συγγραφέας. Αλλά αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει περισσότερο είναι ότι είναι η ιδιοκτήτρια της μάρκας ποτών King St. Vodka. Η Kate Hudson ξεκίνησε το brand επειδή πολύ απλά δεν έβρισκε μια βότκα που να χει ιδρυθεί από γυναίκα - οπότε έφτιαξε τη δική της και μας κάνει διπλά περήφανες! Η Hudson ήθελε να δημιουργήσει ένα απόσταγμα για όλες εκείνες τις εορταστικές στιγμές της ζωής ή απλά για να απολαύσεις ένα κοκτέιλ με έναν καλό φίλο στο σπίτι.

George Clooney - Casamigos

H Casamigos Tequila ανήκει στον παγκοσμίου φήμης, βραβευμένο ηθοποιό George Clooney. Ο Clooney συνεργάστηκε με τους φίλους του, Rande Gerber και Mike Meldman για να δημιουργήσει μια απαλή, υπέροχη τεκίλα και mezcal που δε χρειάζονται λάιμ ή αλάτι για να είναι εύγευστα. Όταν οι φίλοι δημιούργησαν για πρώτη φορά την τεκίλα τους, σκόπευαν να την κρατήσουν για ιδιωτική χρήση. Ωστόσο, η φήμη της εκτοξεύτηκε σε ασύλληπτο χρόνο και είναι πλέον μια βραβευμένη προσπάθεια. Θα τις βρείτε εδώ.

Sean Combs - Cîroc

Εξαιρετικά premium, απαλή και χωρίς γλουτένη, η διάσημη βότκα Cîroc κυκλοφορεί σε ένα πολυτελές μπουκάλι και περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αλκοολούχων προϊόντων. Ποιο είναι όμως το διάσημο όνομα πίσω από αυτό το εμπορικό σήμα; Δεν είναι άλλο από τον Sean Combs, πιο γνωστό ως P. Diddy, Puff Daddy και απλά Diddy. Αν και το τελευταίο άλμπουμ του ράπερ ήταν πολύ πίσω, το 2006, ο Combs ήταν πολύ απασχολημένος με άλλα εγχειρήματα. Το 2007 μετά από συμφωνία με τη Cîroc πήρε το 50% της εταιρείας. Στις αρχές του χρόνου ο σούπερσταρ έβαλε τη Cîroc και στον χώρο του έτοιμου προς κατανάλωση (RTD) ποτού, λανσάροντας τέσσερις γεύσεις κοκτέιλ με βότκα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, θέλοντας προφανώς να ακολουθήσει το brand τις τάσεις της εποχής. Τη Cîroc θα τη βρεις εδώ.

Jay Z - Armand de Brignac

Η εμπλοκή του Jay-Z με τη σαμπάνια Armand de Brignac ξεκίνησε το 2006, όταν αποφάσισε να κάνει μποϊκοτάζ στην πρώην αγαπημένη του, πολυτελή Champagne Cristal, μετά από δηλώσεις του διευθυντή της Cristal που είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την δημοφιλία της σαμπάνιας στους ράπερς, λέγοντας “Τι μπορούμε να κάνουμε όμως; Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε από κάποιον να την αγοράσει”. Τότε ο διάσημος ράπερ και σύζυγος της Beyonce αγόρασε την Armand de Brignac και φέτος η Moet Hennessy (ο μεγαλύτερος παραγωγός σαμπάνιας με brands όπως οι Moët et Chandon, Veuve Clicquot and Dom Pérignon) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει το 50% των μετοχών της πολυτελούς σαμπάνιας, γνωστής και ως Ace of Spades, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον star.


Ο Jay-Z δε σταματάει εκεί! Ίδρυσε επίσης την D'USSE Cognac σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους cellar masters στον κόσμο, τον Michel Casavecchia. Δημιουργείται φυσικά στη Γαλλία σε έναν από τους παλαιότερους οίκους που υπάρχουν στην περιοχή Cognac. Το ποτό που προκύπτει είναι τραγανό, απαλό και αρκετό για να κερδίσει ακόμα και εκείνους που δεν τρελαίνονται για κονιάκ.

Dan Aykroyd - Crystal Head

Όταν συνδυάζεται η αγάπη για τη βότκα, από έναν δημιουργικό καλλιτέχνη και έναν αφοσιωμένο ηθοποιό, το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό προϊόν. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας ήταν η Crystal Head Vodka. Το brand ιδρύθηκε από τους συνιδιοκτήτες Dan Aykroyd και John Alexander: ηθοποιό και καλλιτέχνη, αντίστοιχα. Αν δε σας λέει κάτι το όνομα Dan Aykroyd, σίγουρα η παρακάτω φωτογραφία θα σας πάει χρόνια πίσω στα 90's και στη μεγάλη επιτυχία The Ghostbusters. Η Crystal Head έχει ίσως από τα πιο ιδιαίτερα μπουκάλια που έχουμε δει. Προέρχεται από καναδικό καλαμπόκι, αποστάζεται τέσσερις φορές και φιλτράρεται επτά μέσω ημιπολύτιμων κρυστάλλων. Το αποτέλεσμα είναι ένα ομαλό φινίρισμα με έναν υπαινιγμό βανίλιας, που αρέσει τόσο σε περιστασιακούς πότες όσο και σε κριτικούς - δεδομένων των πολυάριθμων βραβείων που έχει κερδίσει.

Ο κατάλογος είναι πιο μακρύς απ' όσο νομίζεις. Η γνωστή για τις rom com ταινίες της, Cameron Diaz, κυκλοφορεί το vegan friendy λευκό οργανικό κρασί Avaline, ενώ η κάποτε συμπρωταγωνίστριά της στους Άγγελους του Charlie, Drew Barrymore δηλώνει παθιασμένη με το κρασί και το αποδεικνύει με το Drew’s Blend Pinot Noir και το Barrymore Pinot Grigio. Με το κρασί ασχολείται επίσης ο Jon Bon Jovi με το Hampton Water και ο Francis Ford Coppola, που από το 1977 έχει φτιάξει μερικά σπουδαία κρασιά!

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 whiskey κυκλοφορεί ο Bob Dylan σε συνεργασία με το αποστακτήριο Angel’s Envy στο Κεντάκι, με όνομα που παραπέμπει σε ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του: Heaven’s Door. Πρόκειται για ένα whiskey σίκαλης, ένα bourbon κι ένα double barrel.

Όλοι γνωρίζουμε τον Dwayne “The Rock” Johnson από την εντυπωσιακή του καριέρα στην πάλη και το ταλέντο του στην υποκριτική, αλλά ξέρατε ότι έχει επίσης την δική του τεκίλα; Ονομάζεται Teremana Tequila και προήλθε από την ιδέα ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο, αλλά με λίγη σκληρή δουλειά και αφοσίωση, μπορείς να πετύχεις κάτι σπουδαίο.

Last but not least, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lenny Kravitz, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών συνεργάστηκε με τη μεξικανική εταιρία οινοπνευματωδών ποτών Casa Lumbre για να ξεκινήσει το Nocheluna Sotol. Μη μπερδεύεσαι, το sotol δεν είναι κάποιο είδος τεκίλας, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ποτό με μακρά ιστορία που απ' ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ την επόμενη χρονιά.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon