gintonic-61cafe7ce4b0e.jpg

Το τέλειο Gin & Τonic

Οι συνδυασμοί που θα σου δώσουν το top αποτέλεσμα!

Διαχρονικό, δροσιστικό και δημοφιλές, το gin που για χάρη του έχουν ειπωθεί αμέτρητες ιστορίες (πχ. το "ποτό των αλκοολικών", "ολλανδικό κουράγιο", φήμη για λιγότερες θερμίδες κλπ), πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στις μπάρες και είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχει έστω ένας στην παρέα που να μην το πίνει φανατικά, με τον γνωστό φυσικά συνδυασμό με tonic. Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να έχουμε το τέλειο gin & tonic στο σπίτι, χωρίς τη βοήθεια ενός πεπειραμένου bartender.

Το Νο1 συστατικό μας φυσικά είναι το gin και εδώ τα πράγματα μπορεί να φαίνονται απλά αλλά όσο απλή φαίνεται αυτή η μίξη, άλλες τόσες εντυπωσιακές παραλλαγές εντοπίζουμε, με εναλλαγές σε διαφορετικές ετικέτες. To Portobello Road gin είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να προτείνουμε, καθώς τα συστατικά του συνδυάζονται μοναδικά για να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό gin με γεύσεις άρκευθου, εσπεριδοειδών και κόλιανδρου για ένα τόσο γευστικό gin & tonic που θα το ζητάς συνέχεια με το όνομά του.

Portobello road gin

Tonic

Πρόσθεσε 50 ml Portobello Road gin σε πάγο και μια καλή ποσότητα Three Cents Dry Tonic – οι φυσαλίδες είναι το μυστικό που θα απελευθερώσει ολόκληρο τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων του ποτού σου. Tο Three Cents Dry Tonic συνδυάζει το καλύτερο ιαματικό νερό με την υψηλής ποιότητας φυσική κινίνη και τα ντελικάτα αρώματα λεμονιού από επιλεγμένα εσπεριδοειδή και βότανα. Επίσης είναι ελαφρύτερο από το Tonic Water των Three cents, το οποίο επίσης μπορεί να αναδείξει μοναδικά το gin & tonic σου.

Three cents dry tonic

Πάγος

Όσο πιο παγωμένο είναι το gin & tonic τόσο λιγότερο αραιώνει και τόσο περισσότερη γεύση συγκεντρώνει, γι' αυτό χρησιμοποίησε πάγο Ice Up Collins, ο οποίος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ένα μεγάλο κομμάτι σε κάθε ποτό. Λόγω της μεγάλης μάζας σε σχέσης με την επιφάνειά του, ο πάγος της Ice Up λιώνει πολύ πιο αργά από τον συνηθισμένο, διατηρώντας το ποτό μας στην ιδανική θερμοκρασία με το λιγότερο δυνατό νέρωμα για περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η απόλαυση.

Ice up collins

Γαρνιτούρα

Μια χοντροκομμένη φέτα λεμόνι τονίζει τις νότες εσπεριδοειδών που υπάρχουν ούτως ή άλλως στο gin, χωρίς να επισκιάζει τις άλλες γεύσεις . Kάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο, αντί για μία φέτα λεμονιού, να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς της επιλογής μας η οποία ενισχύει τη γεύση του επιλεγμένου φρούτου, χάρη στα συμπυκνωμένα έλαια που υπάρχουν στη φλούδα του.

Σερβίρισμα

Το ψηλό σχήμα των κρυστάλλινων ποτηριών Riedel διατηρεί τον αναβρασμό και το πλούσιο μέγεθός τους παρέχει χώρο τόσο για το ποτό όσο και για τον πάγο της Ice Up. Διακρίνονται επίσης από την δυναμική τους διακόσμηση που θυμίζει φλόγα και θα δώσουν μια έξτρα νότα coolness στο gin & tonic σου. Cheers!

Riedel Riedel Tumbler Collection Fire Long Drink

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon