amy-shamblen-3g8k9ihi6fe-unsplash-63bd408d2d801.jpg

7+1 προτάσεις για το Dry January

Ακολούθησε κι εσύ τις τάσεις!

Το Dry January είναι και μια τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να προτείνουμε μη αλκοολούχα αποστάγματα, κρασιά, απεριτίφ αλλά και αναψυκτικά με μηδενικές θερμίδες.

Μία νέα τάση ξεδιπλώνεται εδώ και καιρό στους χώρους εστίασης, αυτή των χαμηλών θερμίδων (low calories) και η στροφή του κοινού προς τα φρέσκα, φυσικά προϊόντα ανανεώνει την επαφή με το περιβάλλον και επαναφέρει στην καθημερινότητα έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Απόλυτα εναρμονισμένη με την γενικευμένη στροφή όλων μας προς μια πιο υπεύθυνη στάση έμμετρης απόλαυσης, η προτίμηση φρέσκων και φυσικών γεύσεων δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη εποχή για να φτάσει στον κόσμο του ευ πίνειν, από αυτήν του Dry January.

Φυσαλίδες, φρούτα και βότανα γεμίζουν με την δροσιά, τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους τα ποτήρια μας, αλλά και πειραγμένα κλασικά cocktails αποκαλύπτουν καινούργια πρόσωπα με συναρπαστική δυναμική. Σκεφτείτε για παράδειγμα το διαχρονικό Bloody Mary, να αφήνει στην άκρη τη βότκα για να την αντικαταστήσει με την εκρηκτική γεύση ενός βοτανικού μη αλκοολούχου αποστάγματος! (θα βρείτε πιο κάτω τη συνταγή).

Seedlip Grove 42Το κίνημα του wellness δίνει ώθηση στη νέα τάση που προσφέρεται για πειραματισμούς, όχι μόνο όταν βγαίνουμε έξω αλλά και στο σπίτι. Ο κόσμος προσέχει περισσότερο την υγεία του, εξακολουθεί όμως να θέλει να ακολουθήσει την παρέα του πίνοντας κάτι ιδιαίτερο. Η γαστρονομική εξέλιξη παρασύρει λοιπόν και τα ποτά και παρακάτω θα δούμε μερικές προτάσεις που ενδεχομένως θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπατε τα μη αλκοολούχα μέχρι σήμερα.

7+1 προτάσεις για απολαυστικό Dry January

Seedlip

Seedlip

Το 2015 δημιουργήθηκαν τα πρώτα μη αλκοολούχα αποστάγματα στον κόσμο από τον Βen Branson, ο οποίος άρχισε να αποστάζει βότανα που καλλιεργούσε στον κήπο του σε έναν μικρό χάλκινο άμβυκα. Το Seedlip είναι ένα πολύπλευρο & εκλεπτυσμένο μη αλκοολούχο απόσταγμα που προσφέρει μια πολυτελή επιλογή σε όσους δεν επιθυμούν να πιουν αλκοόλ και δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην εμπειρία κατανάλωσης.

Με τρεις μοναδικές γεύσεις, το Seedlip Grove 42, το Seedlip Garden 108 και το Seedlip Spice 94, αποτελούν ιδανική επιλογή για δώρο αλλά και για να εμπλουτίσετε την κάβα σας φέτος τον Ιανουάριο. Αν και πίνονται ευχάριστα και μόνα τους, επειδή οι γεύσεις τους είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένες, χρησιμοποιήστε τα σε cocktails όπως το CosNOpolitan, το Spice Ginger Highball, ακόμα και Seedlip Mary, μια ευφάνταστη παραλλαγή του Bloody Mary δηλαδή, χωρίς αλκοόλ. Τα Seedlip είναι η καλύτερη απάντηση στο τι να πιω όταν δε θέλω να πιω;

Seedlip Mary

Roots Divino Bianco & Roots Divino Rosso

Roots Divino

Tα Roots Divino είναι τα πρώτα μη αλκοολούχα vermouth σε αυτή την κατηγορία παγκοσμίως. Είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική εταιρεία παρουσιάζει μια σημαντική καινοτομία στον χώρο των ποτών, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα λευκό βερμούτ χωρίς αλκοόλ, με νότες δεντρολίβανου, θυμαριού και λεμονιού και ένα κόκκινο, που συνδυάζει τη ρίζα γεντιανής με τις φλούδες πορτοκαλιού και το θυμάρι. Και τα δύο είναι ισορροπημένα στο στόμα, βγάζουν έντονα και φυσικά τα αρώματα των βοτάνων και έχουν μια γλυκόπικρη αίσθηση, που διατηρείται μέχρι την επίγευση. Αν δεν τα έχετε ήδη δοκιμάσει χάνετε!

Οι προτάσεις της Finest Roots για το Dry January είναι:

Bianco Spritz

Στο Roots Divino bianco προσθέστε Three Cents Two Cents plain soda και πάγο.

Tip: Αν διαθέτετε στο σπίτι ένα βάζο με ελιές, δοκιμάστε να προσθέσετε μία ελιά και 2 κουταλιές άλμη στο spritz σας και μας ευχαριστείτε αργότερα.

Rosso Spritz

Στο Roots Divino rosso προσθέστε Three Cents Pink Grapefruit soda ή Three Cents tonic, πάγο και μία φλούδα πορτοκαλιού.

Finest Roots Dry January

Μη αλκοολούχα κρασιά

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσαν να λείπουν ετικέτες λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών χωρίς αλκοόλ, που αποτελούν must της εποχής. Στην πραγματικότητα, η παραγωγή κρασιού χωρίς αλκοόλ δεν διαφέρει πολύ από την παραγωγή κανονικού οίνου. Το μη αλκοολούχο κρασί έχει όμως πολύ λιγότερα σάκχαρα από τον χυμό σταφυλιών, αλλά διατηρεί με έναν μαγικό τρόπο τις γεύσεις και την πολυπλοκότητα του κρασιού που περιέχει αλκοόλ. Γοητευτικά από την πρώτη ματιά, με εκφραστικά αρώματα στη μύτη και ευχάριστα στο στόμα, υπόσχονται υπέροχες στιγμές, χωρίς τύψεις. Ιδανικές επιλογές για όσους αγχώνονται με τη σιλουέτα τους, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή απλά για όσους δεν έχουν το αλκοόλ μέσα στη ζωή τους αλλά αναζητούν την απόλαυση.

Tanqueray 0,0%

Τέσσερα βότανα τέλεια ισορροπημένα δίνουν στο Tanqueray 0,0% Alcohol Free ένα άρωμα εσπεριδοειδών και άρκευθου, με μια λεπτή βοτανική πολυπλοκότητα πίσω από αυτό. Το Tanqueray 0,0% σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε την απόλυτη εμπειρία από το Tanqueray, μόνο χωρίς αλκοόλ. Σερβίρετε με τόνικ και γαρνίρετε με πάγο, μετά πιείτε, γευτείτε και απολαύστε το. Τα τέσσερα ποιοτικά βότανα του Tanqueray βυθίζονται ξεχωριστά σε νερό, θερμαίνονται και στη συνέχεια αποστάζονται για να δώσουν μια περίπλοκη, νόστιμη γεύση. Το Tanqueray 0,0% απολαμβάνεται καλύτερα με άφθονο πάγο, τόνικ υψηλής ποιότητας και ένα κομμάτι lime, αλλά αποτελεί επίσης την τέλεια βάση για μια μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Premium αναψυκτικά

 

Three Cents Zero Sugar

Τα premium αναψυκτικά επίσης δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε healthy living και χαμηλές ή μηδενικές θερμίδες. Tα Three Cents Zero Sugar διατηρούν την υψηλή τους ποιότητα και τις γεύσεις της αυθεντικής συνταγής τους με 0% ζάχαρη, ενώ παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά και τεχνητά χρώματα. Δοκιμάστε τα παγωμένα σαν αναψυκτικά, αλλά και ως mixers για ευφάνταστα mocktails χωρίς περιττές θερμίδες.

Πολλά brands προσπαθούν να μετριάσουν τις ανησυχίες των καταναλωτών για την υγεία, κατασκευάζοντας προϊόντα με χαμηλούς υδατάνθρακες, χαμηλές θερμίδες αλλά και χαμηλή ή μηδενική όπως είδαμε παραπάνω, περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ώστε οι καταναλωτές να μην αισθάνονται ότι χάνουν την απόλαυση του ποτού. 

Cheers to a Dry January λοιπόν!

Οι καλύτερες κάβες στην πόρτα σου σε 60' ή όποτε τις θες on demand !
Κατέβασε ΤΩΡΑ την εφαρμογή 𝘀𝗶𝗽𝗶𝘁 (Android & iOS) και εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥

 

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon

Φτιάξτο σπίτι
pylyp-sukhenko-ibh9j-figzu-unsplash-61af2d2a1217c.jpg

Ιστορία και συνταγή του Old Fashioned

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι