hibiki-japanese-harmony-blended-whisky-700ml-09-62da5fefad616.jpg

Big in Japan

Τα Ιαπωνικά whisky που ξεχωρίσαμε για το καλοκαίρι!

Όταν οι καλοκαιρινές μέρες (και νύχτες) γίνονται αφόρητα ζεστές και με υψηλή υγρασία, οι περισσότεροι από μας συχνά αναζητούμε πιο ελαφριά αποστάγματα όπως gin, βότκα και το πανταχού παρόν ροζέ κρασί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ουίσκι πρέπει να κρυφτεί στο πίσω μέρος του minibar σου. Τα ιαπωνικά ουίσκι είναι ιδανικά για το καλοκαίρι επειδή αναδύουν φλοράλ και φρέσκες νότες. Συχνά καταναλώνονται σε ποτήρι highball με παγάκια για να διατηρούν όλη τη φρεσκάδα τους.
Ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα και σου τα συστήνουμε!

The Chita Suntory Whisky

The Chita Suntory


Παραμένοντας πιστοί στην παράδοση απόσταξης εξαιρετικών ιαπωνικών grain ουίσκι και μια ιστορία 40 ετών, οι Master Blender του Οίκου Suntory δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό single grain ουίσκι. Με πλούσια αρώματα και άριστη ισορροπία, τα grain ουίσκι της περιοχής Chita χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά ως «dashi» – ως η βάση που ενισχύει την αρμονία των δημιουργιών ανάμιξης Suntory.
Βρες το ΕΔΩ

Nikka From the Barrel
Nikka from the barrel
Ένα whisky με γεμάτο χαρακτήρα. Ένα πραγματικό αριστούργημα, που απέσπασε 2 χρυσά μετάλια το 2007 και το 2010. Ώριμα malt και grain whisky αναμειγνύονται για να επαναπαλαιωθούν. Το λεγόμενο πάντρεμα δημιουργεί μία αρμονία από διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. From The Barrel σημαίνει ότι εμφιαλώνεται απευθείας από το βαρέλι, ενώ οι 51,4% ABV δίνουν την πλούσια και γεμάτη γεύση του.
Βρες το ΕΔΩ

Kamiki Blended
Kamiki blended

Εξαιρετικά ισορροπημένο με μέλι ερείκη, γλυκιά καραμέλα, ιαπωνικό δαμάσκηνο, ισορροπημένη δρυ, τύρφη και τόφι με νότες σανταλόξυλου και πράσινο τσάι. Χωρίς ψύξη φιλτραρισμένο, με αλκοόλη 48% για να διατηρήσει τις φυσικές του γεύσεις στο μέγιστο.
Βρες το ΕΔΩ

Hibiki Japanese Harmony Blended

Hibiki Japanese Harmony

Το hibiki, που στα ιαπωνικά σημαίνει ήχος, έχει ταυτιστεί με την τέχνη του γιαπωνέζικου ουίσκι, ενσαρκώνοντας μια απαράμιλλη τεχνική blending και μια γοητευτική αίσθηση πολυτέλειας. Είναι ένα γοητευτικό, αινιγματικό ουίσκι που συνδυάζει την αρμονία της φύσης και της ιαπωνικής δεξιοτεχνίας. Περισσότερα από 10 malt και grain ουίσκι συνδυάζονται σε μια συμφωνία αρωμάτων και γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη αρμονική έκφραση, διακριτική και πολύπλοκη ταυτόχρονα.
Βρες το ΕΔΩ

Kiyokawa Nobushi

Πήρε το όνομά του από τους Nobushi, Ιάπωνες ελίτ πολεμιστές που ορκίστηκαν για την προστασία των χωριών. Στη μύτη η καραμέλα με τα μπαχαρικά (κανέλα και μοσχοκάρυδο) "παντρεύονται" περίφημα με τη βελανιδιά. Στη συνέχεια η μέντα, η βανίλια, το πορτοκάλι και η σταφίδα κάνουν την εμφάνισή τους, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο αποτέλεσμα στη γεύση. Το τελείωμα είναι αξεπέραστο με μπαχαρικά, πιπέρι και την καραμέλα να πρωταγωνιστούν.
Βρες το ΕΔΩ 

sipit συνταγή: The Whisky Highball

Όταν λέμε εύκολο, το εννοούμε. Αυτό το ποτό είναι ταυτόχρονα αναζωογονητικό και αναζωογονητικά απλό. Επιπλέον, έχει ρίζες στην ιστορία του ιαπωνικού ουίσκι. Όταν το ουίσκι άνθησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μικρά μπαρ με ουίσκι δυτικού τύπου άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, τα αναμεμειγμένα ποτά δύο συστατικών όπως αυτό, ήταν ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να απολαύσεις το αλκοόλ.

Συστατικά

60ml whisky Nikka From the Barrel
120ml Three Cents Two Cents Soda
Σοβαρά… αυτό είναι.

Οδηγίες
Γέμισε ένα ποτήρι highball με πάγο, ρίξε το αγαπημένο σου ιαπωνικό ουίσκι και απογέμισε με σόδα. Ανακάτεψε μερικές φορές με ένα μακρύ κουτάλι, οι ειδικοί προτείνουν 7 φορές, αλλά πραγματικά, ποιος μετράει; Στύψε μια φέτα λεμονιού και έτοιμο! 乾杯 δηλαδή Cheers!

Απολαύστε Υπεύθυνα

 

 

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Η Ελεάνα σπούδασε Marketing & Communications στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree College) την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media. Υπήρξε τραπεζικός και DJ (!) παράλληλα για πολλά συναπτά έτη. Σήμερα απολαμβάνει την ενασχόλησή της με τη δημιουργία περιεχομένου αλλά και τη μητρότητα. Με το ποτό έχει μια ιδιάζουσα σχέση, αφού ισχυρίζεται πως δεν πίνει αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκει πάντα αφορμές να ασχολείται με αυτό.

Ελεάνα Λινοξυλάκη

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon