pexels-nicole-michalou-5775055-639c4f6c29e95.jpg

10 +1 κρασιά για τις γιορτές

Τα κρασιά που δε θες να λείπουν από το τραπέζι σου!

Για ακόμη μία χρονιά δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε τα καλύτερα κρασιά για τα τραπέζια των γιορτών, αυτά που θα αναβαθμίσουν τις γεύσεις κάθε πιάτου που θα σερβιριστεί φέτος.

Εμείς κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5 ! Τι περιμένεις;

1. Δύο ελιές Κυρ Γιάννη ερυθρό
Το 2017 πήρε το ασημένιο μετάλλιο Sommelier Wine Awards, όχι τυχαία φυσικά, καθώς πρόκειται για ένα θαυμάσιο ερυθρό κρασί. Το πυκνό μαύρο φρούτο κυριαρχεί στη μύτη. Μύρτιλλο, κεράσι, δαμάσκηνο και βύσσινο πασπαλισμένα με μπαχαρικά όπως βανίλια και πιπέρι και βουτηγμένα σε πικρή σοκολάτα, είναι πιστεύουμε αρκετά για να το κάνουν τέλειο συνδυασμό με κόκκινα κρέατα μαγειρευτά, ψητά και σχάρας.

2. Ράμνιστα Κυρ Γιάννη ερυθρό
Εξαιρετικό Ξινόμαυρο με αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Συνδυάζεται μοναδικά με κοκκινιστό κρέας, ένα πιάτο που δε λείπει από τα τραπέζια των ημερών.

3. Syrah Κτήμα Αβαντίς ερυθρό
Κορυφαίο ελληνικό syrah, με αρωματική έντονη μύτη μαύρου φρούτου, δαμάσκηνου, σύκου, φραγκοστάφυλου και πιπεριού. Νότες καφέ, βανίλιας, γλυκόριζας και σοκολάτας ξεπετιούνται σταδιακά και δίνουν άλλη διάσταση στον κόκκορα κοκκινιστό ή το κουνέλι στη γάστρα που θα φτιάξεις ανήμερα Πρωτοχρονιάς ή σαν δώρο σε κάποιο ιδιαίτερο κάλεσμα.

4. Άγιος Χρόνος Κτήμα Αβαντίς ερυθρό
Ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά κόκκινα κρασιά! Viognier και Syrah σε έναν δυναμικό και ενδιαφέρον συνδυασμό για όσους αναζητούν ένα κρασί με άποψη. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μια ποικιλία τυριών συνοδευόμενη από κριτσίνια και μια υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας.

5. Apocalypsis Κτήμα Μπαραφάκα ερυθρό
Mεστό Αγιωργίτικο με αρκετές μαλακές τανίνες. Ευκολόπιοτο για να συνοδεύσει υπέροχα τόσο κρεατικά όσο και τυριά (κυρίως ωρίμανσης και καπνιστά). Ξεκάθαρα αρώματα άγριου κερασιού, βύσσινου, κράνου, φράουλας και βατόμουρου αποκτούν βοτανική υπόσταση χάρη στη μέντα, τον δυόσμο και  το πράσινο τσάι που ακολουθούν. 

6. Λημνιώνα Κτήμα Ζαφειράκη ερυθρό
Ένα κρασί με μοναδική φινέτσα, κομψότητα και ελκυστικότατο αρωματικό μπουκέτο. Νότες μαύρου τσαγιού, μανιταριών και βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

7. Cabernet Sauvignon Χατζηγεωργίου ερυθρό
Αρώματα από μαύρα φρούτα όπως δαμάσκηνο,βατόμουρο, φραγκοστάφυλλο . Νότες λεβάντας , σοκολάτας και πιπεριάς. Γευστικά κυριαρχούν τα μαύρα φρούτα ενώ η σοκολάτα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στην επίγευση. Συνδυάστε το με μοσχαρίσιες μπριζόλες και φιλέτα, burger, μανιτάρια γεμιστά με λιπαρά τυριά και λουκάνικο, κεμπάπ, πάπια με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχάρι στιφάδο και πικάντικα τυριά.8. L'esprit du Lac Κυρ Γιάννη ροζέ
Το χρώμα του είναι ζωντανό ροζ προς σομόν. Στη μύτη κυριαρχούν τα άνθη και τα λευκόσαρκα φρούτα. Το δροσιστικό στόμα ακολουθεί αρωματικά, προσθέτοντας νότες από φράουλα και ώριμη φυτικότητα μανιταριών και φύλλων ντομάτας. Η επίγευση έχει διάρκεια. Κομψό και απολαυστικό κρασί που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις εποχές.

9. Ντρούμο Κυρ Γιάννη Sauvignon Blanc
Το ψυχρό κλίμα, το υψόμετρο και η υπογραφή Κυρ Γιάννη δημιουργούν το Ντρούμο, ένα από τα ωραιότερα ελληνικά Sauvignon Blanc που κυκλοφορούν. Καθαρότητα, κομψότητα και πολυπλοκότητα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το μεγάλο λευκό κρασί.

10. Lenga Pink Κτήμα Αβαντίς ροζέ
Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, έως και σήμερα, είναι από τα πρώτα ροζέ κρασιά που εξαφανίζονται. Το χαρμάνι αποτελείται από Gewurztraminer και Μαυροκουντούρα και καταφέρνει να ακροβατήσει ανάμεσα σε ξηρό και ημίξηρο στυλ, με ένα μπουκέτο αρωμάτων που, στο υποσχόμαστε, θα σε αφήσει άφωνο.

11. Πρόποδες Chardonnay Κτήμα Ζαφειράκη λευκό
Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Τυρνάβου μια ξεχωριστή για τα δεδομένα της περιοχής οινοπαραγωγή. Στη μύτη, αρώματα εξωτικών φρούτων (ανανά), ροδάκινο, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή και ορυκτές νότες. Το στόμα κομψό και, φινετσάτο, με ωραία ενσωμάτωση του βαρελιού και γεύσεις μήλου και εσπεριδοειδών, όμορφη λιπαρότητα και ζωντανή οξύτητα.

Οι καλύτερες κάβες στην πόρτα σου σε 60' ή όποτε τις θες on demand !
Κατέβασε ΤΩΡΑ την εφαρμογή 𝘀𝗶𝗽𝗶𝘁 (Android & iOS) και εμείς σε κερνάμε -5€ στην πρώτη σου παραγγελία με τον κωδικό WELCOME5🍾🎉🔥

*Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές καθώς τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Απολαύστε Υπεύθυνα

 

Από το Blog

malvasia-concept-asyrtiko-440x650-65f95fc8e738f.jpg
posts-23-65e9b63a182fb.png
posts-20-65e5c4e0cd2d3.png

Ημέρα της Γυναίκας με Lolea GIVEAWAY!

Διεκδίκησε το δώρο σου! ΕΛΗΞΕ

jeff-siepman-hk9hipgf3qu-unsplash-65ddbe5bc8864.jpg

8 top επιλογές για κρεατοφάγους!

ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη!

moet-chandon-brut-imperial-rose-love-you-metal-giftbox-075-l-92279-de-65b8d55f289f1.png

Φεβρουάριος: The Season of Love!

5 ιδέες για ποτά που θα απολαύσεις με το ταίρι σου & bonus συνταγή!

-65aa4c38011f3.jpg

Martini, το άγιο δισκοπότηρο των cocktails!

Ή αλλιώς το πιο διάσημο cocktail στον κόσμο

Συνταγές

Φτιάξτο σπίτι
chamomile-bees-knees-cocktail-domestikatedlife-6605509e958db.jpeg

4 Ανοιξιάτικες Συνταγές Cocktail

Δροσιστικά cocktails για τις πρώτες μέρες της Άνοιξης

Φτιάξτο σπίτι
275894863-7829965567020877-8464450477848933532-n-65f2d9e666b69.jpg

St. Patrick's Day με West Cork

3 συνταγές για να τιμήσουμε τον Άγιο Πατρίκιο!

Φτιάξτο σπίτι
joost-crop-0u7uz6hmsbe-unsplash-2-65a7b2e30a060.jpg

Winter Whiskey Cocktails

Εύκολα και κλασικά cocktails που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις στο σπίτι

Φτιάξτο σπίτι
nor-roots-thumb-large-65952cd4d88d3.jpg

Το Dry January που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν!

Non alcohol Cocktail Recipes για όλα τα γούστα

Φτιάξτο σπίτι
wr-holidaysocial-bourbon5-63a2d3340c3db.png

Woodford Reserve Festive Cocktails

Βραδιές Χριστουγέννων με homemade cocktails!

Φτιάξτο σπίτι
www-63a03561d1999.jpg

Old Fashioned στο σπίτι!

Πάντα με Woodford Reserve Bourbon